Aardbeienslagroomtaart

2006-04-08

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 80
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

80 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 6 eieren
    150 gr suiker
    90 gr bloem
    30 gr maizena
    Snufje zout
    2 zakjes vanillesuiker
    2 zakjes klopfix
    2-3 pakjes slagroom van 200 ml
    1 bakje aardbeien
    3 el aardbeienjam
    Geschaafde amandelen

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem met maizena en zout. Klop de eieren met de suiker in een kom voor 10 minuten. Het wordt dan een luchtige, volle en lichtgele massa. JE MOET ECHT 10 MINUTEN MIXEN, ANDERS WORDT HIJ NIET LUCHTIG.

Schep het bloemmengsel er voorzichtig doorheen, maar zorg dat het luchtig blijft. Giet het meteen in een ingevette springvorm en bak hem 1 richel onder het midden voor 40 minuten. Bak ondertussen het amandelschaafsel even in een koekenpan en snijd de aardbeien in stukjes of plakjes. Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker.

Als de cake gaar is in de oven zet de oven dan uit en op een kier. Laat hem zo 20 minuten afkoelen en daarna buiten de oven verder afkoelen. Je moet hem die 20 minuten in de oven laten anders zakt hij in door de koude lucht van buitenaf.

Snijd de afgekoelde cake in twee of drie lagen. Besmeer de eerste laag met jam en doe hierop wat slagroom.

Doe dan de tweede laag erop (als je nog een laag hebt, dit nog een keer herhalen). Besmeer deze ook met slagroom en ook aan de zijkanten.

Bedek de zijkanten met amandelschaafsel en versier de bovenkant met aardbeien en slagroomtoefjes.

Comments (35)

  1. posted by marocovic on 08-04-2006

    ziet er maklijk en lekker uit, ik heb moeite met het in 3 delen snijden, heb je toevallig een TIP ?
    alvast bedankt

  2. posted by pareltje on 08-04-2006

    ziet er heerlijk uit meid,ik ga het zeker proberen inshallah en laat je wel weten hoe het is geworden inshallah xx

  3. posted by ellouisa on 09-04-2006

    Bedankt lieverds. Ik vind het zelf ook altijd lastig om in drieën te snijden. Je kan proberen om het met een ijzerdraad te doen, die je er doorheen trekt.

  4. posted by nour on 09-04-2006

    mmm ik ben gek op aardbeien

  5. posted by sami on 09-04-2006

    zit er echt goed uit lekker man ik ga het zekker maken.

  6. posted by Nacira on 10-04-2006

    hmmmmmmmmmmmmmm zit er lekker uit!!! petje af hoor!

  7. posted by ellouisa on 10-04-2006

    dankjewel dames xxx

  8. posted by Fati7a on 11-04-2006

    Ongeveer zelfde recept als de slagroomtaart maar dan met aardbeien toch? Hmmm die taart was zo lekker, dan moet deze al helemaal top zijn! Masha’Allah!

  9. posted by fatema on 12-04-2006

    heey ik heb een vraagje moet er geen bakpoeder in??

  10. posted by ellouisa on 13-04-2006

    nee er zitten 6 eieren in, die moet je heel lang mixen tot het luchtig wordt. Hierdoor rijst het vanzelf.

  11. posted by ummadam on 14-04-2006

    de taart was echt heerlijk en makkelijk te maken!
    ik heb precies je recept gevolgt!
    bedank ellouisa!

  12. posted by zaid on 23-04-2006

    he ik wil wat vragen wat is klopfix eigenlijk. bedankt

  13. posted by Nacira on 24-04-2006

    Salaam Zaid,

    Klopfix is slagraaomversteviger, het staat in het schap bij de bakproducten.
    suc6!

  14. posted by ellouisa on 24-04-2006

    Graag gedaan ummadam en bedankt voor het antwoorden nacira!

  15. posted by hind on 19-05-2006

    ellouisa, HELP. Ik wil deze taart heel graag maken, want mijn ouders komen zondag op visite. Maar ik heb een raar probleem, als ik de slagroom in mijn spuitzak doe en op de taart wil spuiten, komt er allemaal waterig iets mee en krijg ik dus niet echt mooie slagroom roosjes. Hoe kan ik dit verhelpen??

    Alvast bedankt Hind.

    P.S ook bedankt voor al die heerlijke recepten die je plaatst, ik heb er al veel van gemaakt en geniet er iedere keer weer van

  16. posted by ellouisa on 19-05-2006

    Hoi hind, wat voor slagroom gebruik je? Je moet nooit die uit een spuitbus nemen!! Je moet altijd van die pakjes met room uit de supermarkt halen (gekoeld of ongekoeld). De ongekoelde moet je minstens een nacht in de koelkast doen, anders krijg je waterige slagroom.
    En wat ik ook altijd doe is 1 zakje klopfix erbij mixen (bij de slagroom), hierdoor blijft de slagroom dagen lang stevig.

  17. posted by hind on 22-05-2006

    Ik gebruikte van die pakjes uit het koelvak van de lidl. Ik heb geen idee wat er mis gegaan kan zijn. misschien zat er nog vocht in mijn kom ofzo. In ieder geval bedankt.

  18. posted by ellouisa on 22-05-2006

    ja dat zou ook kunnen, gebruik je ook klopfix?? Zonder mislukt het vaak bij mij….

  19. posted by hind on 22-05-2006

    Ja, ik heb er ook klopfix bijgedaan. Twee zakjes bij twee pakjes slagroom. Misschien is het mijn mixer, dat die niet snel genoeg draait om het echt stijf te kloppen ofzo. Nou jou ik blijf gewoon aanmodderen totdat het een keer gelukt is, want die taart ziet er echt fantastisch uit!!

  20. posted by ellouisa on 23-05-2006

    ik weet t ook niet…. je moet wel best lang mixen voor het echt slagroom is… ik hoop dat het gaat lukken meid!!

  21. posted by sos on 18-08-2006

    nou, ik heb m op dit moment in de oven. En hij ziet er nog erg plat uit….ben benieuwd, ik heb alles volgens recept gedaan. ik laat het jullie weten

  22. posted by tatouania25 on 29-08-2006

    Ik heb deze taart ook gemaakt en het was heerlijk, heb een heleboel complimenten gehad. Ze dachten dat ik het had gekocht.

  23. posted by oumaubeed on 08-09-2006

    ik heb ‘m nog niet geprobeert,maar machaallah 3lik.ziet er echt over heerlijk uit.

  24. posted by mbenarsa on 22-10-2006

    moet dat mixen met de hand of mag dat ook met de mixer en hoe lang moet je dan ong. mixen

  25. posted by ellouisa on 22-10-2006

    ik mix het altijd met de mixer, met de hand krijg je het nooit zo luchtig namelijk 🙂

  26. posted by mounia on 22-10-2006

    oke dank je wel ik ga hem vandaag proberen

  27. posted by ellouisa on 13-05-2007

    huh die foto is niet van mij…..

  28. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    Hoe komt die foto er dan ?
    Een ziet je taart er na afwerking niet zo uit ? groetjes

  29. posted by koken20 on 03-07-2009

    wat is maizena?
    waar kun je dat kopen,
    kun je er als je dat niet hebt gewoon zonder dat ook de taart maken?
    graag snelle reactie terug,
    wil hem graag proberen
    tnx

  30. posted by sadiye on 04-07-2009

    wat betekent 1 richel?

  31. posted by koken20 on 05-07-2009

    kan iemand mij vraag beandwoorden?
    kan je inplaats van die maizena ook bakpoeder gebruiken(backin van dr.oeter)?
    tnx

  32. posted by sadiye on 08-07-2009

    hmm heerlijk ik heb hem gemaakt echt luchtig hmmmm

  33. posted by sadiye on 08-07-2009

    ik heb zoveel het taartgebak geprobeerd ook in turkse recepten maar die zakten allemaal in en deze is egt de beste marokkaanse weten het beter 😉

  34. posted by sally32 on 09-09-2009

    ziet er prachtig uit ellouisa

  35. posted by Moeslima** on 14-09-2009

    macha’allah, macha’allah, deze ga ik zeker proberen..als ie wel goed uitkomt insha’allah! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.