Aardbeienkoepel

2005-10-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor het beslag:
    - 500 g verse aardbeien
    - 2-3 eetlepels witte basterdsuiker
    - ¼ liter slagroom
    - 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
    - 1 zakje Dr. Oetker klopfix
    - 1-2 eetlepels suiker
    - 20-25 lange vingers
    - appelsap
    - 1 eetlepel citroensap

Method

Step 1

Snijd de helft van de gewassen en ontkroonde aardbeien in kleine stukjes. Bestrooi ze met witte basterdsuiker en zet ze 30 minuten in de koelkast.

Sla de slagroom met de Dr. Oetker Vanillesuiker, de Dr. Oetker klopfix en de suiker stijf. Leg de lange vingers op de bodem van een glazen schaal. Besprenkel ze met wat appelsap en citroensap.

Leg de stukjes aardbei erop en verdeel de slagroom er zó over dat er als het ware een ‘koepel’ ontstaat.

Garneer de koepel met de achtergehouden gehalveerde aardbeien.

ik was vergeten de foto te plaasten maar het lukt maar niet meer.

Comment (1)

  1. posted by saloua on 04-05-2006

    en wat moet je daarna doen? in de koelkast een tijdje bewaren of kan het gelijk opgegeten worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.