Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita

2015-01-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita. Recept van oude Marokkaanse vrouwen…die vroeger niet wisten dat je ook frietjes kan bakken…

Ingredients

  • Je hebt nodig:
    - 3 aardappels
    - zout
    - kruiden
    - olie om de schijfjes in te bakken.
    Voor de sausliefhebbers: charmila
    - tomaten
    - paprika
    - zout
    - ei

Method

Step 1

Schil de aardappels, was ze, en snij ze vervolgens in schijfjes.

Doe de schijfjes in een grote kom, voeg er zout bij, en eventueel wat kruiden.

Doe ondertussen olie in de koekenpan, niet teveel en niet te weinig.

Doe de schijfjes erin...normaal vuurtje niet te hard en niet te zacht.

Als je ziet dat de onderkant van de schijfjes al een korsje heeft gekregen draai je ze om..de aardappels plakken aan elkaar.

Als je zie om je draait hebt, zie je dat de schijfjes een mooie korsje hebben.

Vervoglens laat je de andere kant ook gaar worden. nu zet je op een laag vuurtje...naar eigen smaak kan je er kruiden op strooien met name zwarte peper.

Of je kan er ui op raspen....of je kan er charmila op doen .

Je moet wel deksel op de koekenpan doen.....zodat alles goed gaar wordt.

Als je een goeie koekenpan hebt, kan je het als een omelet op een schaal serveren..of je kan gewoon uit de mekla (koekenpan) eten......het wordt wel gegeten met brood..........

Voor de sausliefhebbers: charmila

In een kleine koekenpan bereid je de saus voor, tomaten en paprika.....beetje zout...als alles gaar is doe er een geroerde eitje door heen, dit houd het mengsel bij elkaar.

Vervolgens doe je het over de schijfjes heen.

Het zit er misschien ingewikkeld uit....maar het is een makie......

EET SMAKELIJK

Comments (3)

  1. posted by zilla on 27-06-2006

    Lijkt me heerlijk en snel. Ga ik deze week zeker maken.

  2. posted by ellouisa on 28-06-2006

    klinkt lekker! Ga het eens proberen.

  3. posted by zilla on 29-06-2006

    Gisteravond gegeten. Heerlijk!! Frisse salade erbij gegeten van wat pittigere slasoorten met feta, pijnboompitjes, komkommer en frambozensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.