Aardappelmsemen

2005-10-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 ( Marokkaanse) soepkommen koude aardappelpuree aardappels koken met zout en fijn stampen en laten afkoelen tot heel koud.
    - 1 soepkom bloem
    - 1 theelepel verse gist
    - water om te kneden
    - een beetje zout

Method

Step 1

kneed dit tot een deeg, laat het 15 minuten rusten en rol het uit tot een rechte lap. Snij met een mes voorzichig in stukken van 10x10 cm.

Smelt een beetje boter in een pizza pan, voeg hier een paar druppels olie toe en leg de msemen hier op, bak ze aan beide kanten goudbruin

Foto plaatsen lukt mij helaas niet omdat ik het op een word doc. heb staan groetjes Riannah

Comments (11)

  1. posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005

    Salaam Riannah,

    Je kan de foto opslaan op je eigen pc en dan klik je hier boven op bladeren en dan verschijnt je foto hier

  2. posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005

    Moet je het deeg erg dun uitrollen?
    Bolt deze lemsemmen ook op?

    Klinkt wel heeel lekker!

  3. posted by soulfa on 08-10-2005

    Dit vind ik heel apart, ga ik zeker een keer uitproberen.

  4. posted by sihamkleuter on 08-10-2005

    kan je ook kant en klare aardappelpuree gebruiken van maggi?

  5. posted by etertje on 08-10-2005

    Ik heb weleens msemen met aardappel gemaakt (in het deeg dus) maar daarna gevuld met gehakt/paprika.. Dus gevulde msemen. Was echt overheerlijk.

  6. posted by riannah on 10-10-2005

    deze bollen niet op, je hoeft ze ook niet te vouwen als msemen, gewoon zo in 4kantjes snijden en bakken in een pizza oven, lekker en makkelijk !!

  7. posted by MADAME CUISINE on 10-10-2005

    Hoeveel aardappels moet erin het recept?

  8. posted by riannah on 12-10-2005

    Lig aan de grootte van de aardappels, je moet in iedergeval 3 soepkommen vol krijgen , ik gebruik 4 grote aardappels

    ik heb het nooit met magi geprobeerd. je kunt het altijd proberen

  9. posted by lilaas on 06-11-2005

    moet je het deeg als gewoon msemen kneden goed kneden
    ik wil hem morgen proberen

  10. posted by ikki87 on 23-08-2006

    je kan het ook als msemen vouwen

  11. posted by MADAME CUISINE on 24-08-2006

    riaanah zegt dat je het niet moet vouwen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.