Recept categorie: Tapas

Een tapa (meervoud: tapas) is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd. Soms worden in Spaanse cafés (met name in Andalusië en in het binnenland) bij het bestelde drankje automatisch één of meerdere tapas gratis gegeven. Er zijn honderden soorten tapas, die sterk per regio verschillen, zoals serrano-ham, olijven, 'calamares' (gefrituurde inktvisringen), kaas, tortilla en 'albondigas' (Spaanse gehaktballetjes). In de noordelijke regio's, waaronder Baskenland, gaat het meestal om 'pintxos', kleine stukjes brood belegd met allerlei verschillende ingrediënten (vis, vlees, vegetarisch of een combinatie van het genoemde).

  • Tortilla de patatas (aardappelomelet)
  • Pinchos (kleine belegde broodjes)
  • Gemarineerde ansjovis
  • Aioli (olie-lookbereiding die gebruikt wordt als saus voor inktvisringen, gamba's, ...)
  • Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus)
  • Calamares (gefrituurde ringen van de pijlinktvis)
  • Gevulde of gefrituurde champignons
  • Patatas bravas (gebakken aardappelen in pikante tomatensaus)
  • Gemarineerde olijven
  • Gezouten amandelen
  • Morcilla (bloedworst)
  • Pimientos de Padrón (kleine paprika/pepersoort)
  • Caracoles (slakken)
  • Cola de toro (stierenstaart)

Tapas met kastanjechampignons paprika kikkererwten eieren en amandelen Champignons

Tapas met kastanjechampignons paprika kikkererwten eieren en amandelen

Recept categorie:
Waardering:(4.3 / 5)

Champignons schoonborstelen. Bouillon aan de kook brengen. Champignons 3 min. koken en uit bouillon nemen. ...

Lees meer
Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.8 / 5)

Mosselen in Marokkaanse tomatensaus, Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en ...

Lees meer
Coquillage gevuld met vis

Coquillage gevuld met vis

Recept categorie: ,
Waardering:(4.7 / 5)

Coquillage gevuld met vis, Dit kun je als voorgerecht maken maar ook als tussendoortje als ...

Lees meer
Crostinis met tonijntapenade

Crostinis met tonijntapenade

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.7 / 5)

Crostini's met tonijntapenade, Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 ...

Lees meer
Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3 / 5)

Wontonvelletjes gevuld met vleesvulling, Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. ...

Lees meer
Gefrituurde garnaalballetjes

Gefrituurde garnaalballetjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Gefrituurde balletjes van garnalengehakt met broodblokjes- korst, Verwijder de korsten van het brood. Snij het ...

Lees meer