Zelfgemaakte zachte chocoladebroodjes voor de kids

2010-02-20
  • Yield: 10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 2:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

In het begin is het moeilijk om deze zachte chocoladebroodjes te maken. Maar ze zijn het waard. Mijn zoon is er gek op. Je krijgt er 10 broodjes van dit recept.

Ingredients

  • - 300 gram patentbloem
  • - 30 gram suiker
  • - 10 gram gist
  • - 150 gram boter
  • - 10 cl melk
  • - 2 eieren
  • - 1 tl zout
  • - reepjes pure chocolade

Method

Step 1

Zeeft het bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Doe daarin zout, suiker, melk en 1 ei. Meng alles door elkaar. Verkruimel de gist vervolgens doe het in de mensel
Kneed het deeg tot het een goed soepel deeg wordt. Maak er een grote "bal" van en laat het rijzen (2 uurtjes) onder een vochtige theedoek

Step 2

Als de deeg is gerezen is dan wordt ie heel dik en dan maak je van je hand een vuist en dan stomp je het weer plat. Vouw het deeg dubbel en dek het weer en laat het (1 uur) in de koelkast

Step 3

Pak de boter en druk het plat in een vorm van een vierkant. Rol vervolgens het deeg tot een vier kant en doe de boter erin
Vouw het deeg in drieen.
Rol het uit en vouw het weer in drieen.
Zet het deeg weer 30 min in de koelkast

Step 4

Rol het deeg uit tot een rechthoek. Snij hem door het midden. De ene lap in 5 stuks en de ander ook dan pak je een lapje de doe je er 2 reepje chocolade in en rol de lap op. Doe het ook met die anderen en leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met de andere ei en laat ze weer een uur rusten zo dat de volume verdubbelt

Step 5

Doe ze dan in de over op 200 graden als je een goeie oven hebt op 180 graden. Laat ze niet te donker worden.

Eetsmakelijk
bismiallh

Comments (5)

  1. posted by azna on 21-02-2010

    nou ik ben het nu aan het proberen wordt vervolgd.

  2. posted by akhiras on 28-02-2010

    is er iemand die het heeft gemaakt?
    laat het anders weten .

    groetjes

  3. posted by juiken on 07-05-2010

    hallo wat is stomp

  4. posted by hammoudi on 24-05-2010

    hoi juiken
    als de deeg is gerijst den wordt ie heel dik en dan maak je van je hand een vuist en dan stomp je het weer in elkaar dus kneden groetjes

  5. posted by Moussie on 29-01-2011

    Ik snap het gedeelte met de boter niet….
    Omdat er geen punten en komma’s staan is het een heel gepuzzel om het recept te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.