Zelfgemaakte zachte chocoladebroodjes voor de kids
2010-02-20- Yield: 10
- Servings: 1
- Prep Time: 2:30 h
Average Member Rating
(4.1 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
In het begin is het moeilijk om deze zachte chocoladebroodjes te maken. Maar ze zijn het waard. Mijn zoon is er gek op. Je krijgt er 10 broodjes van dit recept.
Ingredients
- - 300 gram patentbloem
- - 30 gram suiker
- - 10 gram gist
- - 150 gram boter
- - 10 cl melk
- - 2 eieren
- - 1 tl zout
- - reepjes pure chocolade
Method
Step 1
Zeeft het bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Doe daarin zout, suiker, melk en 1 ei. Meng alles door elkaar. Verkruimel de gist vervolgens doe het in de mensel
Kneed het deeg tot het een goed soepel deeg wordt. Maak er een grote "bal" van en laat het rijzen (2 uurtjes) onder een vochtige theedoek
Step 2
Als de deeg is gerezen is dan wordt ie heel dik en dan maak je van je hand een vuist en dan stomp je het weer plat. Vouw het deeg dubbel en dek het weer en laat het (1 uur) in de koelkast
Step 3
Pak de boter en druk het plat in een vorm van een vierkant. Rol vervolgens het deeg tot een vier kant en doe de boter erin
Vouw het deeg in drieen.
Rol het uit en vouw het weer in drieen.
Zet het deeg weer 30 min in de koelkast
Step 4
Rol het deeg uit tot een rechthoek. Snij hem door het midden. De ene lap in 5 stuks en de ander ook dan pak je een lapje de doe je er 2 reepje chocolade in en rol de lap op. Doe het ook met die anderen en leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met de andere ei en laat ze weer een uur rusten zo dat de volume verdubbelt
Step 5
Doe ze dan in de over op 200 graden als je een goeie oven hebt op 180 graden. Laat ze niet te donker worden.
Eetsmakelijk
bismiallh
posted by azna on 21-02-2010
nou ik ben het nu aan het proberen wordt vervolgd.
posted by akhiras on 28-02-2010
is er iemand die het heeft gemaakt?
laat het anders weten .
groetjes
posted by juiken on 07-05-2010
hallo wat is stomp
posted by hammoudi on 24-05-2010
hoi juiken
als de deeg is gerijst den wordt ie heel dik en dan maak je van je hand een vuist en dan stomp je het weer in elkaar dus kneden groetjes
posted by Moussie on 29-01-2011
Ik snap het gedeelte met de boter niet….
Omdat er geen punten en komma’s staan is het een heel gepuzzel om het recept te begrijpen.