Zelfgemaakte gekookte kippenworst

2011-02-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    300 gram kippenvlees;
    100 gram griesmeel;
    3 puntjes -la vache qui rit- of -kiri-(Franse smeerkaas)
    3 eieren;
    2 eetlepels fijngehakte verse koriander en platte peterselie;
    1 kippenbouillonblokje;
    6 cl, zonnebloemolie;
    3 tenen knoflook;
    zout en peper naar smaak;
    1/2 dessertlepel harissa (Noord-afrikaanse sambal);
    paprika en -ras el hanout-(Marokkaans specerijenmengsel) naar smaak

Method

Step 1

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal alles met elkaar totdat je een homogeen mengsel krijgt.

Vet een lang vel plastic huishoudfolie in met wat olie en leg het kippenmengsel in het midden daarvan.
Rol het kippenmengsel zodanig op dat er een worst ontstaat en knoop de uiteinden van die worst goed dicht zodat er niets van de vulling ontsnappen kan.
Verpak de worst dan ook nog in aluminiumfolie en maak ook dat weer goed dicht.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de worst in een ovenschaal of braadslede en giet er zoveel water in totdat de worst voor 3/4 onder water staat.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten koken.

Controleer af en toe of de worst stevig begint aan te voelen.

Laat de worst als hij gaar is goed afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Lekker op brood of als hapje tussendoor.

Comments (3)

  1. posted by martine on 08-02-2011

    erg intressant:) hoe kom je erop, zou het met kipgehakt kunnen en het vlees moet rauw zijn als je het mengt toch!?!

  2. posted by martine on 08-02-2011

    en ga zo door met je recpten zitten echt lekkere dingen tussen bedankt.

  3. posted by amber20 on 08-02-2011

    Hallo Martine,
    Je ou het ook met kant en klare kippengehakt kunnen doen…het moet wel fijngemalen zijn en ja, het gaat rauw in de plasticfolie want het wordt gekookt in de ovenschaal met water in de hete oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.