Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

2018-02-04
  • Servings: 2 personen
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:10 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Recept van een heerlijke Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven. Dit kun je opdienen in een grote bord met saus daarop, de vis en bestrooi met beetje peterselie. Marokkaans brood natuurlijk niet vergeten 🙂

Ingredients

  • - 2 grote stukjes zeebaars
  • - 2 rode , 2 groene puntpaprika samen fijngesneden
  • - 2 uien fijngesneden
  • - 4 knoflookteentjes uitgeperst
  • - Handvol koriander mehednous ( turks peterselie) samen fijngesneden
  • - 2 ingemaakte citroenschil in fijne reepjes gesneden
  • - Handvol olijven in stukjes gesneden
  • - 75 ml olijfolie
  • - 3 tomaten geschild en fijngemalen
  • - 1 klein blik tomatenpuree
  • - 1 visbouillonblok verkruimelt
  • - 1 theelepel paprikapoeder
  • - 1 theelepel komijn
  • - Snufje saffraan
  • - 1 koffielepel kurkuma
  • - 1 koffielepel witte peper
  • - 1 koffielepel gember
  • - 1 koffielepel zout
  • Marinade vis:
  • - 2 eetlepel olijfolie
  • - 1/2 citroensap
  • - 1 theelepel sambal
  • - 1 theelepel paprikapoeder
  • - 1 theelepel komijn
  • - Van elk 1/2 koffielepel: zout, gember en witte peper

Method

Step 1

Voor marinade vis: alles samen mengen marinade vis alles samen mengen en vis insmeren Vis insmeren. marinade vis alles samen mengen en vis insmeren 2

Step 2

Olie in tajinepan uien aanbakken dan paprikamix en look erbij 5 min stoven dan tomaten, kruiden, tomatenpuree , bouillonblok erbij doorheen mengen, deksel erop 15 min stoven. tomaten kruiden tomatenpuree boullionblok in een tajine stoven

Step 3

Ondertussen vis krokant aanbakken aan alle kanten in beetje zonnebloemolie. vis krokant aanbakken aan alle kanten in beetje zonnebloemolie

Step 4

Citroenreepjes, olijven en koriandermix in de pan bijmengen daarop de vis leggen deksel erop en nog 20 min laten stoven op zacht vuur. Citroenreepjes olijven en koriandermix in de pan met de rest stoven

Step 5

Dien op in grote bord met saus daarop de vis en bestrooi met beetje peterselie ❤ Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.