Thuis gemaakte zachte bagels met sesam

2018-02-08
  • Cook Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op de donut (deze toevallig niet) en wordt hier vaak mee verward. De bagel wordt niet gefrituurd. Bagels hebben een gezond imago, ze kunnen op vele manieren worden belegd.

Ingredients

  • - 1 kg bloem
  • - 250 ml olie
  • - 1 blokje verse gist =42 gr verse gist
  • - 200 ml water lauwwarm
  • - 200 ml melk lauwwarm
  • - 100 gr natuuryoghurt
  • - 2 eiwit
  • - 2 eetlepel suiker
  • - 1 theelepel zout
  • - zachte boter (Om in te smeren)
  • - 2 eidooiers
  • - eetlepel olie
  • - 1 koffielepel azijn
  • - beetje sesam (Om te bestrooien)

Method

Step 1

Voor deeg: Melk, water, suiker en gist samen mengen in een deegkom en daarna 10 min laten staan.

Step 2

Nu de olie, losgeklopte eiwit, yoghurt en zout erbij mengen. Vervolgens de bloem erbij, dan in kneedmachine 10 min kneden. Doe in een kom, laat 1 uur rijzen.

Step 3

Haal bolletjes (even groot als een ei) uit. Laat ze 10 min afgedekt staan. Maak ze vervolgens plat tot rechthoek besmeer met beetje boter. Thuis gemaakte zachte bagels met sesam besmeren met boter

Step 4

Rol op tot lange rolletje. Laat opnieuw afgedekt 10 min staan. Thuis gemaakte zachte bagels met sesam rollen na besmeren met boter

Step 5

Rol dan elk rolletje uit tot dunne staaf +/_ dikte van je vinger. Neem 2 stuks. Rol die om elkaar heen. Het einde druk je aan elkaar vast. Thuis gemaakte zachte bagels met sesam twee rollen vouwen Leg ze op bakpapier op bakplaat, trek ze beetje uit in midden zodat je een mooie ronding erin hebt. Dek ze af en laat ze 1 uur rijzen. Thuis gemaakte zachte bagels met sesam uit midden rekken

Step 6

Eidooier mix: 2 eidooiers mengen met 1 eetlepel olie en 1 koffielepel azijn.

Besmeer ze nu met eidooiermix. Bestrooi ze vervolgens met beetje sesam. Thuis gemaakte zachte bagels met sesam besmeren met ei besmeer met eidooier

Step 7

Bak ze in voorverwarmde oven af op 175 gr totdat ze mooi goudbruin zijn +/_ 25 a 30 min ❤ Thuis gemaakte zachte bagels met sesam uit oven Thuis gemaakte zachte bagels met sesam binnenkant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.