Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten

2017-12-15
  • Cook Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Recept voor zachte aardappelbroodjes met aardappelpuree. Ze smelten heerlijk in je mond.

Ingredients

  • - 1 kilo aardappelen
  • - 1 kilo meel
  • - 2 eieren
  • - zakje bakpoeder
  • - theelepel gist
  • - 2 eetlepels suiker, met melk mengen
  • - 200 ml lauwe melk, hangt van het deeg af hoeveel
  • - 1 oortje glas olie
  • - eetlepel anijszaad

Method

Step 1

Kook de aardappelen gaar en pureer dit tot een glad mengsel. Laat het goed afkoelen!

Step 2

Neem een kom en doe er meel, bakpoeder, eieren, gist, suiker, olie en anijszaad in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg hierbij de afgekoelde aardappelpuree bij en doe er een beetje bij beetje de melk erbij tot het een zacht deeg wordt. Het deeg mag niet hard zijn!

Als het deeg nog plakkerig is laat je het even rusten en ga je na ongeveer 10 minuten weer verder kneden tot een zacht deeg.

Laat het dan weer ongeveer 10 minuten rusten voordat je er bolletjes van gaat maken.

Step 3

Na het reizen maak je er bolletjes/ gekrulde broodjes van. Maak ze niet te groot want ze gaan van volume verdubbelen tijdens het reizen.

***Zie hieronder hoe ik deze bolletjes gevouwen heb. Aardappelbroodjes vouwen Wanneer je klaar bent met het maken van de broodjes laat je het op een warme plek ongeveer 2 uur reizen, totdat de broodjes verdubbeld zijn in grote.

Step 4

Na het reizen smeer je ei over de bolletjes en strooi je er een beetje suiker op.

Step 5

Laat de broodjes op ongeveer 30 minuten op 200 C bakken in de oven totdat ze mooi goud/bruin zijn.

Laat de boordjes afkoelen.

Tip: Als je dit recept volgt krijg je er veel broodjes uit! Als je te veel hebt gemaakt kun je de broodjes ook makkelijk invriezen, ze zijn dan nog even lekker;)

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.