Wentelteefjes

2015-01-24
  • Servings: 6
  • Prep Time: 5m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Cholesterol

    116 mg
  • Natrium

    479 mg
  • Kalium

    134 mg
  • Energie

    229 Kcal
  • Vet

    11 g
  • Eiwitten

    8 g
  • Carbohydraten

    25 g

Wentelteefjes, verloren of gewonnen brood, arme ridders, klakkaards, klakoars of gebakken bokes is een zoet broodgerecht. Het is populair als ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika.

Ingredients

  • - 3 witte boterhammen (oud of vers)
  • - 1 ei
  • - 200 ml melk
  • - 2 el suiker
  • - Snufje kaneel
  • Garneren:
  • - Kaneel
  • - suiker

Method

Step 1

Klop ei en melk met een garde los. Voeg de suiker toe en een snufje kaneel. Goed kloppen en de boterhammen door de helft snijden.

Boter verhitten in een koekenpan en de boterham halfjes een voor een in het eimengsel dopen. Even omdraaien en inย laten trekken. Dan goudbruin bakken in de koekenpan. Let op, niet te hard, want dan blijft de binnenkant helemaal rauw.

Bestrooien met suiker en kaneel en smullen maar!!

Zo makkelijk en zo lekker ๐Ÿ˜€

Comments (16)

  1. posted by Rzinia on 28-10-2005

    oooo please sneeeeeeeeeeel ik zoek er al zo lang naar!!

     
  2. posted by ellouisa on 28-10-2005

    alsjeblieft hij staat er ๐Ÿ™‚

     
  3. posted by Rzinia on 28-10-2005

    thankssssssssss jij hebt echt leuke recepten

     
  4. posted by ellouisa on 28-10-2005

    graag gedaan meid ๐Ÿ™‚ jij ook bedankt!

     
  5. posted by Rzinia on 31-10-2005

    dit word mijn ontbijt in shor ๐Ÿ˜€

     
  6. posted by ellouisa on 01-11-2005

    ๐Ÿ™‚

     
  7. posted by dounya3 on 21-11-2005

    Heerlijk, mn dochtertje vind het zooo lekker!!

     
  8. posted by prinses nisrin on 05-12-2005

    wat een heerlijke recept!!! ik wil hem heel graag maken! maar ik heb een vraagje: moet je die boterham stukjes helemaal in het ei/ melk mengsel dopen? of alleen de helft??
    liefs nisrin.

     
  9. posted by ellouisa on 06-12-2005

    helemaal, dus lekker omdraaien zodat het brood helemaal onder zit ๐Ÿ˜€

     
  10. posted by prinses nisrin on 06-12-2005

    dank je schat!!!

     
  11. posted by oem Yahya on 11-01-2006

    Mijn kleine meisje vond het heerlijk, dus ga ik zeker vaker maken. bedankt

     
  12. posted by ellouisa on 12-01-2006

    Ben blij dat te horen oem yahya!!

     
  13. posted by gelderse on 08-08-2006

    Ik doe dit ook altijd met marokkaanse brood.Maar i.p.v kaneel en suiker doe ik peper en zout. Super lekker met marokkaanse thee.(en zo gooien we het oude brood ook niet weg)

    -xx- GLD

     
  14. posted by nazima on 17-05-2007

    ik neem dat je ze in olie of in boter bakt?

     
  15. posted by sjaahida on 18-05-2007

    je bakt ze in de boter

     
  16. posted by Samira82 on 19-05-2007

    Ik in zonnebloemolie. Is weer iets gezonder. Gewone pannekoeken bak in ook in zonnebloemolie ๐Ÿ™‚