Vissoep met mosselen en garnalen

2007-10-06
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

  • Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

    Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

  • shorba - soep

    Shorba – soep

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • eenuitje
    bosje peterselie
    2 teentjes knoflook ( als je niet van knoflook houd kan je het ook weglaten)
    2 ons gekookte mosselen ( koop je kant en klaar bij de visboer)
    2 ons gepelde middelgrote garnalen
    2 ons visfilet ( b.v.kabeljauwfilet)
    2 visbouillonblokjes
    z eetlepels bloem om te binden

Method

Step 1

BISMILLAH

fruit het uitje in een heel klein beetje olie

( tip; doe er een snufje zout bij dan branden ze niet aan)

laat de knoflook op het laatst even meefruiten

stukjes visfilet even licht meebakken

1 1/2 liter kokend water toevoegen

visbouillonblokjes toevoegen

gesneden peterselie toevoegen

ongeveer 15 minuten laten koken op een laag vuurtje

pas op het laatst de garnalen en mosselen toevoegen, die zijn immers al gekookt.

2 eetlepels bloem oplossen in een beetje koud water en deze al roerend toevoegen aan de warme soep.

i.p.v. te binden met wat bloem kan je ook een handje rijst meekoken

VISBOUILLON, kan je overigens ook heel goed zelf maken van bijvoorbeeld een grote vissekop of de schalen van garnalen. Je kookt deze gewoon samen met peterselie een grof gesneden wortel een tomaat zout en kruiden ( b.v. peper, karmoen ; zinsjabar of gewoon een beetje van die gemengde kruiden) naar eigen smaak en laat dit een uurtje trekken . Zeef dit en je hebt een heerlijke visbouillon

lekker als tussendoortje of als voorafje bij een vismaaltijd

Comments (3)

  1. posted by kadilin on 07-10-2007

    vergeten ! als je geen rijst toevoegd, kan je de soep een beetje binden met 2 eetlepels bloem oplossen in koudwater en dan door de hete soep roeren

  2. posted by kadilin on 07-10-2007

    het recept heb ik inmiddels aangepast

  3. posted by saida84 on 01-02-2009

    kan je ook alleen met tomaat bereiden, dat je dan tomaten soep hebt met vis???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.