Viskebabs met tomatensaus

2006-07-07

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 750 gr witte visfilet (koolvis of kabeljauw etc. Vers is het best)
    Sap van een halve citroen
    Scheut olijfolie
    1 tl zout
    Mespuntje chilipoeder
    Halve el paprikapoeder
    1 ui
    1 teentje knoflook of knoflookpoeder
    Half bosje koriander
    Half bosje peterselie
    Voor de tomatensaus:
    1 blik tomaten
    1 tomaat, ontveld en in stukjes
    1 ui, fijngesneden
    3 lente-uitjes in ringetjes
    Half bosje koriander
    Olijfolie
    Mespuntje chilipoeder
    Beetje knoflookpoeder of teentje knoflook
    1 tl paprikapoeder

Method

Step 1

Snijd de visfilets in blokjes. Hak de uien fijn en meng het met de rest van de ingredienten voor de marinade. Giet dit over de visstukjes en laat een paar uur marineren. Doe ze dan op sateprikkers en bak ze gaar in een grillpan of op de bbq.
Bak in wat olijfolie de fijngesneden ui met de kruiden. Voeg de tomaten toe en de koriander. Meng het goed en plet de tomaten een beetje. Laat dit een kwartiertje pruttelen tot een mooie saus. Roer dan de helft van de lente-uitjes erdoor en serveer het met de kebabs. Nog wat lente-uitjes erover strooien en olijven erbij geven. Lekker met brood en salade.

Comments (5)

  1. posted by asi on 08-07-2006

    je hebt echt zien in alles probeeren meid. ik zie allen je recepten en ik probeert ook en alls luketet mij ik ben echt verbaast op je meid.en sorry voor alla deze vraagen denk u voor je recept.

  2. posted by dounya3 on 10-07-2006

    Jeetje Ellouissa, jij kan ook alles maken, dit ziet er ook weer zo lekker uit!!! Van wie leeer je dit alles, of heb je gewoon een “kookknobbel”?

  3. posted by ellouisa on 11-07-2006

    :d dankjewel meid! Nou heb veel van cuisine op marokko.nl geleerd en kan nu een heleboel maken. Heb ook veel uit kookboeken geleerd en van mijn vader (die kan goed koken).

  4. posted by Marisah on 28-09-2006

    ik heb ‘m gemaakt en zelfs mijn man (en die is moeilijk zeg) vond het lekker!!!! TOPPIE!

  5. posted by ellouisa on 28-09-2006

    super marisah! Ben blij dat het lekker was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.