Vierseizoenen cake

2012-02-05
  • Servings: 8
  • Prep Time: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 lagen vanille cake  (zie onderaan het recept van de cake)
    - 1 glas banketbakkersroom (kant en klaar te verkrijgen)
    - 1 glas slagroom
    - ¼ glas siroop (water en suiker)
    - verschillende vruchten naar eigen smaak
    - amandelschaafsel
    Ingrediënten cake:
    - 5 eieren
    - 1 tl vanillesuiker,
    - 1 glas suiker,
    - 1 glas meel (kijk tijdens het mengen naar de massa, moet luchtig zijn),
    - 1 tl bakpoeder.

Method

Step 1

Bereiding cake: klop de eieren met de vanillesuiker, voeg beetje bij beetje de suiker toe tot een crèmige massa. Zeef de meel en voeg het geleidelijk toe en meng het met een pollepel. Ga verder met mengen met de mixer en voeg de bakpoeder toe. Bak de cake op een voorverwarmde oven op 160gr tussen 30 en 45 min in een springvorm (18 cm).

Bereidingswijze:

Meng de helft van de slagroom samen met de banketbakkersroom.

Besprenkel het eerste deel van de cake met het siroop en besmeer het met het mengsel.

Doe dat met alle lagen en bouw zo de cake op.

Besmeer de zijkant van de cake zodat het geheel is bedekt met het roommengsel.

Versier de bovenkant van de cake met de vruchten naar eigen smaak en de zijkanten met de amandelschaafsel.

PS: gebruik standaard theeglazen voor de hoeveelheden… Vertaald vanuit Chhiwat.net door: Latifa Lamsarouad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.