Vanilie griesmeelcake

2010-11-18
  • Servings: 12
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 28
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

28 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • benodigheden:
    500 gram fijn griesmeel
    1 liter vanilievla (geen mager of light)
    1 longdrinkglas plantardige zonnebloemolie
    1 longdrinkglas suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    2 zakjes bakpoeder
    4 eieren
    voor de garnering gemalen kokos en jam
    maar je kun er ook ander garneringen voor gebruiken bijvoorbeeld noten.

Method

Step 1

Je voegt de olie, suiker, vanilie suiker, bakpoeder en eieren bij elkaar. Dit ga je met een garde roeren tot het een gele massa wordt.

Dan voeg je de griesmeel en vanilievla toe en dit roer je door totdat de massa glad is niet met een staafmixer want het beslag is al luchtig genoeg.

De over op ong 170 graden voorverwarmen.

Voeg het beslag in een ronde of vierkante cakevorm maar bestrooi de cake vorm wel wat met griesmeel zodat hij niet plakt.

Laat de cake een uur in de over maar controleer wel na een half uur af en toe!

Zodra en cak goed gerezen is en goudbruin is dan even prikken of het niet nog beslag aan je mes of sateprikker blijft hangen.

Even de cake laten afkoelen en versieren met de jam en cocos!!

Veel succes!!

Comments (6)

  1. posted by koken20 on 20-11-2010

    hmm ziet er heerlijk uit,ik ga hem deze week inschAllah proberen.
    bedankt voor et recept;)

  2. posted by martine on 21-11-2010

    lekker ga hem zeker een keer maken

  3. posted by houdabak on 29-11-2010

    ben benieuwd of hij goed is gelukt denk van wel keep me posted!

  4. posted by selwa29 on 06-01-2011

    ziet er heel lekker uit.
    hoe veel is ml is een longdrink glas???
    GROETJES

  5. posted by amber20 on 03-02-2011

    In 1 longdrinkglas zit 225 ml; persoonlijk gebruik ik altijd iets minder dan dat wanneer ik mijn basboussa (vanille-griesmeelcake) maak.
    groetjes,
    AMBER

  6. posted by Fur on 24-06-2017

    Het is lekkerder met wat lepels yoghurt erin en een snufje zout. Ook beter om hem 35 min te bakken ipv een uur, want dan wordt die te droog. Ligt er wel aan watvoor oven je hebt uiteindelijk.
    Bedankt voor het delen.

    Soms doe ik 3 kwart griesmeel en een kwart meel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.