Turkse pide met gehakt en Turkse kaas
2018-03-04- Cuisine: Turkse
- Course: Bijgerecht, Lunch, Snack
- Skill Level: Uitdagend
-
Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Deze heerlijk Turkse pide is gevuld met gehakt, paprika, Turkse kaas en mozzarella. Turkse pide is eigenlijk dus niets meer dan een stuk Turks brood of Pizza, gevuld met een pittig gehaktmengsel.
Ingredients
- Deeg:
- - 500 gr bloem
- - 8 gr gist
- - 100 ml yoghurt
- - 100 ml zonnebloemolie
- - 1 ei
- - 150 ml lauwe water
- - 10 gr zout
- - Snufje suiker
- Vulling gehakt:
- - 250 gr mager runder gehakt
- - 2 rode paprika's
- - 1 grote ui
- - 2 teentjes knoflook
- - 1 hete rode peper
- - Olijfolie
- - Lepel tomatenpuree
- - Zout
- - peper
- - paprikapoeder
- - Klein lepeltje roomboter
- Vulling kaas:
- - 2 blokken Turkse kaas
- - Blad peterselie fijn gesneden
- - Sambal naar smaak
- Topping:
- - 1 eierdooier
- - Geraspte kaas
- - Bolletje mozzarella fijn gesneden
- Verder:
- - Boter voor besmeren
Method
Step 1
Deeg:
Doe in je kneedkom de ei, de yoghurt, olie, gist, zout, suiker en het water erbij en daarna de meel tot je deeg niet meer plakt goed kneden. Laat het deeg ongeveer 45 min rijzen.
Step 2
Vulling gehakt:
Doe in je koekenpan de olijfolie. Snijd de ui fijn en doe deze erbij in je koekenpan opbakken met de gehakt goed rullen met een vork. Dan de paprika's, knoflook, rode peper, zout, peper, paprikapoeder, tomatenpuree en boter erbij en vervolgens zachtjes laten koken.
Step 3
Ondertussen oven voorverwarmen op 225 gr.
Bolletje deeg uitrollen langwerpig. Besmeren met je vulling en dichtvouwen. Begin bij uiteinde en lap deeg over je vulling goed en aandrukken.
Step 4
Besmeren met wat eigeel. Mozzarella en geraspte kaas erover en in oven afbakken tot ze goud bruin zijn en besmeren ze met wat boter.