Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

2018-03-04
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Deze heerlijk Turkse pide is gevuld met gehakt, paprika, Turkse kaas en mozzarella. Turkse pide is eigenlijk dus niets meer dan een stuk Turks brood of Pizza, gevuld met een pittig gehaktmengsel.

Ingredients

  • Deeg:
  • - 500 gr bloem
  • - 8 gr gist
  • - 100 ml yoghurt
  • - 100 ml zonnebloemolie
  • - 1 ei
  • - 150 ml lauwe water
  • - 10 gr zout
  • - Snufje suiker
  • Vulling gehakt:
  • - 250 gr mager runder gehakt
  • - 2 rode paprika's
  • - 1 grote ui
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 1 hete rode peper
  • - Olijfolie
  • - Lepel tomatenpuree
  • - Zout
  • - peper
  • - paprikapoeder
  • - Klein lepeltje roomboter
  • Vulling kaas:
  • - 2 blokken Turkse kaas
  • - Blad peterselie fijn gesneden
  • - Sambal naar smaak
  • Topping:
  • - 1 eierdooier
  • - Geraspte kaas
  • - Bolletje mozzarella fijn gesneden
  • Verder:
  • - Boter voor besmeren

Method

Step 1

Deeg:
Doe in je kneedkom de ei, de yoghurt, olie, gist, zout, suiker en het water erbij en daarna de meel tot je deeg niet meer plakt goed kneden. Laat het deeg ongeveer 45 min rijzen. Turkse pide met gehakt en Turkse kaas deeg

Step 2

Vulling gehakt:
Doe in je koekenpan de olijfolie. Snijd de ui fijn en doe deze erbij in je koekenpan opbakken met de gehakt goed rullen met een vork. Dan de paprika's, knoflook, rode peper, zout, peper, paprikapoeder, tomatenpuree en boter erbij en vervolgens zachtjes laten koken. Turkse pide met gehakt en Turkse kaas gehaktvulling

Step 3

Ondertussen oven voorverwarmen op 225 gr.

Bolletje deeg uitrollen langwerpig. Besmeren met je vulling en dichtvouwen. Begin bij uiteinde en lap deeg over je vulling goed en aandrukken. Turkse pide met gehakt en Turkse kaas deeg langwerpig

Step 4

Besmeren met wat eigeel. Mozzarella en geraspte kaas erover en in oven afbakken tot ze goud bruin zijn en besmeren ze met wat boter. Turkse pide met gehakt en Turkse kaas met kaasvulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.