Turkse cake – IRMIK Tatlis

2012-10-13
  • Servings: 6
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 48
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

48 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Het glas dat ik gebruik is 250 ml.
    - 3 Eieren
    - 1 Glas suiker
    - 1 Glas yoghurt
    - 1 Glas olie
    - 2,5 Glazen van fijn griesmeel.
    - 1 / 2 glas bloem.
    - 1 Theelepel bakpoeder.
    - 1 Pakje vanillesuiker.
    Voor de siroop:
    - 4 Glazen suiker.
    - 4,5 Glazen water.
    - Een paar druppels citroen.

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Breek de eieren in een kom van uw keukenmachine en voeg suiker (poedersuiker en vanillesuiker) toe, meng het mengsel tot het in volume verdubbeld.Terwijl je suiker en eieren mixt voeg je de olie, yoghurt, griesmeel, bloem en tenslotte de gist toe. Meng nog een minuut door.

Giet het mengsel in een ingevette bakplaat/schaal en laat ongeveer 25-30min bakken.

Ondertussen meng je de suiker en het water in een pan tot en breng je het aan de kook zodat zich een siroop vormt. Zodra het mengsel begint ge koken, voeg je de druppels citroensap toe.  Kook opnieuw gedurende 10 minuten en laat het afkoelen.

Verwijder uw cake en laat vervolgens 5 min afkoelen. Giet daarna de helft van de siroop over de cake en wacht tot het wordt opgenomen door de cake. Daarna giet je het overige deel van de siroop erover.

Laat verder afkoelen en versier zoals je wilt, en gelijk serveren.

PS: de gebruikte schaal is geweldig ,zoals je kunt zien op de foto krijg je een grote plak cake.

Comments (3)

  1. posted by ien on 28-10-2012

    lijkt me heerlijk,, maar is hij niet erg zoet?? en welke glazen gebruik je??

  2. posted by xor on 29-11-2012

    Marokkaanse theeglas

    • posted by rabia on 20-12-2015

      In een Marokkaanse theeglas gaat ongeveer 200 ml. Of heb ik de verkeerde?

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.