Tunesische brik

2011-11-09
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.5 / 5)

2.5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Tunesische variant van de loempia;)

Ingredients

  • - 1 Ui
  • - 0,50 Bosje Peterselie
  • - 2 Aardappelen
  • - 1 Blikje Tonijn
  • - 4 Eieren
  • - 4 Loempiavellen
  • - 0,50 Tl Peper
  • - 0,50 Tl Harissa
  • - 0,25 Tl Zout
  • - Zonnebloemolie om in te bakken

Method

Step 1

Ui en peterselie heel fijn snijden,de aardappelen in blokjes snijden en in water koken. Tonijn uit het blikje halen en uit laten lekken. Vervolgens meng je de ui,peterselie,de gekookte aardappelen en het tonijn samen en je voegt de peper,zout en harissa toe en mengt alle ingrediënten opnieuw samen.

Step 2

Laat de olie heet worden in een brede koekenpan. Je pakt een loempia vel,legt het in een klein kommetje zodat je een kuil in het midden van het velletje krijgt. Je pakt met een lepel wat van het mengsel en legt het in het kuiltje. Zorg dat de uiteinden van het velletje schoon blijven en niet in aanraking komen met het mengsel.

Step 3

Dan breek je een ei precies in het kuiltje en vouwt het velletje snel in een driehoek (dus de punten naar elkaar). Je pakt het velletje op en laat het voorzichtig in de olie glijden. Druk de puntjes tijdens het bakken met een vork tegen elkaar zodat de punten niet opengaan en het mengsel eruit komt. Bak het velletje goudbruin,het eitje moet niet hard gebakken worden maar het eigeel moet vloeibaar blijven.

Step 4

Serveer de brik direct met een partje citroen en wat peterselie als garnering. Bij het eten van de brik vloeit de ei er een beetje uit,dan weet je zeker dat je brik gelukt is;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.