Tunesie harissa

2008-10-01
  • Servings: 7
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 kilo rode vilvil =rode pepers
    10 teentjes knoflook
    2 eet lepels rashanoud
    1 eetlepel zout
    1 fles je olijfolie

Method

Step 1

Je moet de vilvil = pepers laten drogen, je ken ze rijgen en op hangen tot zo droog zijn hoe droger hoe beter voor de smaak. Als ze zijn gedroogd dan was je ze en haal je de stokjes er af en dan knip je ze klein en doe je ze in de stoompan, ze laten stomen tot ze weer zacht zijn daarna doe je ze in de keuken mixer.

Je ken zelf bepalen of je pure wil of een beetje grofe harissa wil, terwijl je het aan het mixen ben voeg je de schoon gemaakte knoflook er bij en de kruidens. Als je dat heb gedaan doe je alles bij elkaar in een shaal en doe je de olijfolie er bij, niet te veel de olijfolie doe je er door zo dat het niet snel zuur wordt dan ken je het langer bewaren in de koelkast.

Doe alles in een pot of portie in de vrieser als je het gaat serveren dan pas doe je er veel olijfolie bij. Hoe meer hoe minder pittig.

Als je klaar bent goed je handen wassen anders gaat het branden kijk uit voor je ogen.

het drogen van de vilvil = pepers twee tot drie weken
het is koud in nederland dus duurt het even hoe warmer
hoe sneller ze droog zijn

Comments (3)

  1. posted by loeloe28 on 01-10-2008

    je ken het ook voor in je tunesie eten gebruiken of zo serveren of met tonijn
    en harissa

  2. posted by Lalakifech on 17-03-2010

    waar kan je die vivil halen..?

  3. posted by wil1960 on 18-12-2011

    weet iemand waar je de vivil kan halen in arnhem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.