Tortilla met gehakt

2015-01-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 4/5 aardappels geschild, geraspt en beetje gebakken in olie
    - handje vol gehakt
    - zwarte/witte peper
    - zout naar smaak
    - rode paprika poeder
    - komijn
    - koriander/peterselie (gesnipperd)
    - garkoem
    - 1 saffraan zakje
    - 1 ui
    - 1 paprika
    - 2 eieren
    - olie in te bakken (zonnebloemolie)

Method

Step 1

Je snippert de ui in kleine stukjes samen me paprika.Dat doe je op de koekenpan en laat je beetje goudbruin bakken samen met zwarte/witte peper, zout, koriander en peterselie, daarna laat je het uitlekken op keukenpapier.

Intussen bak je de gesnipperde aardappels in olie met beetje zout.Daarna op keukenpapier uit laten lekken.

Je maakt nu de kefta klaar, door beetje zout erbij te doen met komijn.rode paprika poeder, zwarte/witte pepers, 1 saffraan zakje en gekoum.Je doet de mengsel van ui en paprika erbij, dan de aardappels en goed bij elkaar kneden.dan maak je soort hamburgers ervan en dan pak je met je hand de eimengsel en dat smeer je er dan op aan beide kanten.

ps: Doe 1 theelepel zonnebloem olie in je koekenpan..dat het niet gaat plakken.Let op... Bak het op zachte vuur aan beide kanten mooi bruin.

Je kan het zo eten....maar ook in Marokkaans brood/stokbrood met hete sambal of mayo

Foto: internet

Comments (6)

  1. posted by MADAME CUISINE on 25-10-2005

    Tangia, ik heb honger!!!
    Wat doe je me aan…

  2. posted by tangia on 25-10-2005

    hahahah..iewa we hebben allemaal honger

  3. posted by sadiye on 01-09-2009

    tangia wat doe je mij ook aan 😀
    ik heb echt honger iedereen ja 😛

  4. posted by sayf on 01-10-2009

    dat lijkt mij ook zo lekker
    Tangia.

  5. posted by MisSardinas on 06-10-2009

    wat is gekoum?

  6. posted by Thitawien on 16-01-2010

    dat is kurkuma..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.