Tomatensoep met kikkererwten en stokbrood
2005-10-05- Cuisine: Marokkaanse, Nederlandse
- Course: Lunch, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Average Member Rating
(3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Tomatensoep is een soep op basis van tomaten en eventueel andere groenten, gehaktballetjes of rundvlees, croutons, kruiden en/of specerijen. Het bereiden kan op verschillende manieren.
Ingredients
- - 2 preien (à 75 g)
- - 2 teentjes knoflook
- - 2 eetlepels olijfolie
- - 1 pak Soup it! tomaat (basissoep voor 1 liter)
- - 1 blik kikkererwten (400 g)
- - 1/2 zakje verse peterselie (à 30 g)
Method
Step 1
Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten.
Step 2
Soepbasis toevoegen en aan de kook brengen. Intussen kikkererwten laten uitlekken.
Step 3
Erwten door soep roeren en goed doorwarmen. Peterselie fijn knippen.
Step 4
Soep in vier borden scheppen en bestrooien met peterselie.
Serveren met stokbrood.
posted by miss france on 11-10-2005
ik zie spek… dat eten wij niet hoor hihi