Tchekchouka

2005-10-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500 g tomaten
    - 250 g groene paprika
    - 2 el olie
    - 1/2 teentje knoflook
    - 2 el mild paprikapoeder
    - 1/4 bosje peterselie
    - 1/4 bosje koriander
    - 1/4 tl komijn
    - 1 ingemaakte citroen
    - zout
    - en een beetje van chermoula
    Chermoula:
    - knoflook
    - kezbour
    - peper
    - chilipoeder
    - paprikapoeder
    - zout
    - komijn

Method

Step 1

De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De olie in een ruime pan verwarmen en de tomaten toevoegen. Geperste knoflook, paprikapoeder, komijn, chermoula en wat zout toevoegen. Zachtjes laten sudderen.

De paprika's boven grillen tot er blazen op de schil ontstaan. af laten koelen en het vel verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ingemaakte citroen in kleine stukjes snijden. Peterselie en koriander fijnhakken en samen met de paprika en citroen door de tomatensaus mengen. Nog 15 min. zachtjes laten stoven.

Warm of koud serveren. 

Comments (2)

  1. posted by sihamkleuter on 17-10-2005

    kwijl kwijl

  2. posted by oemnizar on 17-10-2005

    😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.