Tajine van zoete kip met uien en rozijnen
2018-02-03- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Yield: 4 personen
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Average Member Rating
(3.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Recept van een van de traditionele Marokkaanse gerechten, namelijk Tajine van zoete kip met uien en rozijnen. Heerlijk met Marokkaans brood.
Ingredients
- - 2 grote stukken kip
- - 2 grote zoete uien in fijne schijfen gesneden
- - Handvol rozijnen
- - 75 ml olijfolie
- - 100 ml water
- - 1 eetlepel bruine Basterdsuiker
- - 3 knoflook teentjes fijngehakt
- Kruiden:
- - 1 koffielepel gember
- - 1 koffielepel witte peper
- - 1 koffielepel kurkuma
- - 1 koffielepel kaneel
- - 1 theelepel zout
- - 1 theelepel paprikapoeder
- - Snufje saffraan
Method
Step 1
Kruiden mengen met look en de kip ermee insmeren.
Rozijnen in kom overgieten met kokend water .
Step 2
Olie in een tajinepan ( mag ook gewoon pan) uien erin aanstoven 10 min.
Step 3
Dan de kip erbij ook aan beide kanten aanstoven 5 min
Step 4
Voeg water bij en laat op zacht vuur gaarstoven 30 min.
Step 5
Voeg de gewelde rozijnen erbij bestrooi de suiker erover meng een beetje door elkaar en laat nog 5 min op vuur
Step 6
Dien op met naar smaak; beetje amandelen , hardgekookte eieren❤