Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus

2011-02-28
  • Servings: 4
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 22
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

22 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Lekker en gezond Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus. Deze visballetjestajine kan je maken met elke witte vissoort die je lekker vindt, zoals kabeljauw, wijting, heek, etc….. Vis en de ontelbare gerechten die je er mee kunt maken….

Ingredients

  • - 500 gram witvisfilets (naar keuze, zie boven);
  • - 4 geperste tenen knoflook;
  • - 4 geraspte trostomaten;
  • - 4 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander;
  • - 4 eetlepels rijst;
  • - 5 eetlepels olijfolie;
  • - 1 eetlepel tomatenpuree;
  • - 1 koffielepel komijnpoeder;
  • - 1 1/2 koffielepel paprikapoeder;
  • - 2 laurierblaadjes;
  • - 1 groene of rode Spaanse peper;
  • - een handje groene olijven;
  • - zout en peper naar smaak.

Method

Step 1

Hak de visfilets fijn in een keukenmachine samen met 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1 koffielepel paprikapoeder en zout naar smaak.

Vermeng het vismengsel met 2 geperste tenen knoflook, 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander, 2 eetlepels olijfolie en de rijst. Maak kleine balletjes van het mengsel en houd apart.

Bedek de bodem van een tajine (of een kookpan als je geen tajine hebt) met de geraspte tomaat vermengd met 2 geperste tenen knoflook, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en verse koriander, de tomatenpuree verdund met een klein beetje lauw water, 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1/2 koffielepel paprikapoeder, de laurierblaadjes, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op middelmatig vuur.(af en toe omroeren)

Voeg er dan de visballetjes en de rode/groene spaanse peper aan toe, doe het deksel op de tajine (of de kookpan) en laat op zacht vuur zachtjes koken tot de visballetjes gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).

Voeg enkele minuten vóór het einde van de kooktijd de groene olijven toe en warm ze mee. Versier met dunne schijfjes (ingelegde) citroen en bestrooi met het restant van de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.

Dien op met daarbij verschillende salades en vers Marokkaans (of Turks) brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.