Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen

2013-09-25
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geitenvlees wordt eigenlijk niet zoveel gegeten in Nederland. Maar het is wel heel erg lekker en vooral in dit onderstaande tajine recept ….. Probeer het, je zult geen spijt krijgen 🙂

Ingredients

  • 1 kilo geitenvlees
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 6 chilipepers (of minder, naar smaak)
  • 2 grote uien
  • 2 paprika's
  • 2 runderbouillonblokjes;
  • 6 tomaten of een 1 1/4 blik tomatenblokjes;
  • 2 koffielepels paprikapoeder;
  • 2 koffielepels kurkumapoeder;
  • 2 koffielepels gemalen komijn;
  • 2 koffielepels gemalen koriander;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • zout en peper naar smaak;
  • een handje fijngehakte verse koriander.

Method

Step 1

Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.

Verwijder de pitjes uit de pepers en snijd die ook in kleine stukjes.

Doe hetzelfde met de tomaten (als je verse tomaten gebruikt).

Hak de uien.

Step 2

Verhit in een ruime pan de helft van de olijfolie.

Braad daarin het vlees aan alle kanten aan totdat het mooi bruin is.

Haal het aangebraden vlees uit de pan en houd warm.

Giet ook de achtergebleven braadolie uit de pan.

Verhit dan het restant van de olijfolie en fruit daarin de gehakte uien, de paprika- en peperstukjes aan.

Laat alles 1-2 minuten al omscheppend zachtjes bakken en bestrooi met de specerijen.

Schep alles al omscheppend nog 2 minuten om zodat het aroma van de specerijen vrijkomt.

Doe het gebraden vlees er weer bij, voeg de gesneden verse tomaten of de tomaten blokjes uit blik toe en de verkruimelde runderbouillonblokjes.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Step 3

Giet er zoveel heet water bij totdat alles nét onder staat, zet het deksel op de pan en laat zachtjes koken totdat het vlees gaar is.

Step 4

Schil ondertussen de zoete aardappelen.

Leg ze in een schaal met water zodat ze niet verkleuren.

Snijd de zoete aardappels pas op het laatste moment in grove stukken.

Voeg de stukken zoete aardappel toe aan het vlees en laat zachtjes doorkoken totdat ook de aardappelen gaar zijn.

Step 5

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de zoete aardappelen daarop- en overheen samen met de saus.

Bestrooi de tajine met een handje fijngehakte verse koriander.

Dien op met lekker Marokkaans brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.