Tajine souiri

2006-02-07
  • Porties : 4-6
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip van 2 kg, in stukken gesneden
    2 uien, fijngehakt
    6 eieren
    sap van 1 citroen
    mespunt kurkuma
    mespunt saffraandraadjes
    1 kaneelstokje
    tl gemberpoeder
    1 bosje gladde peterselie, fijngehakt
    1 volle tl koriander, fijngehakt
    1 volle tl smen (ranzige boter)
    1 theeglas arachideolie
    tl zout
    1 volle tl peper

Werkwijze

Stap1

Doe de stukken kip met de uien, kurkuma, saffraandraadjes, gember,
peterselie, smen, olie, het kaneelstokje, zout en de peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten. Na het fruiten kunt u de ingrediënten ook in een grote tajine overdoen. Zet het vlees, zodra het mooi gebruind is, onder water en laat het 40 tot 45 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan. Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit. Aarzel niet om, indien nodig, water toe te voegen. Vergeet in dat geval niet om opnieuw te kruiden.

Breek ondertussen de eieren in een kom, klop ze los en zet ze weg.
Giet aan het einde van de kooktijd de inhoud van de pan in een tajine. Voeg het citroensap en de koriander toe. Roer alles goed door elkaar. Giet vervolgens de losgeklopte eieren over de kip en laat alles 10 minuten op een matig vuur koken. Serveer dit gerecht zeer heet. Geef er couscous met rozijnen bij.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door serenity aan 08-02-2006

    Mmm heerlijk, was afgelopen zomer nog in Essaouira, heerlijk eten, vooral door de ‘zit argan’ oftewel Arachide olie.

  2. Geplaatst door nour aan 11-02-2006

    ja die saffraandraadjes hoe gebruik je het namelij ik heb deze bij de turken gekocht en nog een vraag wat is beter te bruiken draadjes of poeder saffraan

  3. Geplaatst door ellouisa aan 11-02-2006

    draadjes geven smaak en kleur, die moet je vaak eerst even oplossen in wat water ofzo. Poeder geeft allen kleur en geen smaak.

  4. Geplaatst door IngridSaida aan 13-02-2006

    Arachide-olie is gewoon sla-olie, gemaakt uit pinda’s. Argan-olie is heel wat anders en wordt gemaakt van argannoten, die alleen in Marokko groeien….
    kijk maar hier: http://http://www.amal.be/flash_content/nl/

  5. Geplaatst door Laloucha aan 26-02-2008

    Mmm.heerlijk ,arganolie. Weet iemand of je dat in amsterdam ook kan kopen?
    Is het dan ook een beetje betaalbaar.
    Liefs,Laloucha.

  6. Geplaatst door shma1 aan 03-03-2009

    salaam
    weet iemand waar ik ranzige boter kan krijgen of hoe ik het moet maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.