Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

2018-01-14
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 2:20 h
  • Ready In: 3:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette. Heb je geen tajine dan kun je dit ook in een ouderwetse braadpan doen met een deksel.

Ingredients

  • - 5 eetlepels olijfolie
  • - 2 grote courgette
  • - 500g lamsbout in blokjes gesneden
  • - 2 grote ui fijngehakt
  • - 2 teentjes knoflook, fijn versnipperd
  • - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • - 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • - 1 theelepel gemberpoeder
  • - 1 theelepel kurkuma
  • - 2 tomaten
  • - 2 wortels
  • - Handvol olijven
  • - Zout en peper
  • - Halve theeglas water
  • - 1 opgelegde citroen

Method

Step 1

Doe de olijfolie, de fijngehakte ui en alle kruiden in de tajine en marineer hierin het vlees tot het volledig zacht en gaar is 1 uurtje op een zacht regelmatig vuur, regelmatig een beetje water bijvoegen en voorzichtig doorroeren met een lepeltje.

Step 2

Voeg dan de tomaten, courgette, wortel de olijven toe en laat afgedekt op zeer laag vuur nog 1 uur stoven. Als laatste citroen, erbij en laat nog 20 minuten doorstoven. Er moet nu een dikke saus ontstaan zijn. Serveer met lekkere warme Marokkaanse brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.