Traditionele Marokkaanse Tajine met kipgehakt in zoete saus

2017-12-23
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Het recept van een heerlijke traditionele Marokkaanse tajine met kipgehakt in zoete saus. Iets anders dan tajine met vlees of rudergehakt.

Ingredients

  • - Kipgehakt
  • - 1 tl ras el hanout
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - Snufje peper
  • - Zout naar smaak
  • - 1 tl vegeta
  • - Halve rode paprika fijn gesneden
  • - 1 kleine ui fijngesneden
  • - 2 el zoete loempiasaus
  • - 1 tomaat in blokjes gesneden

Method

Step 1

Meng de kruiden met de kip. Doe in een tajine scheutje olijfolie en bak de ui en paprika tot het zacht word. Maak balletjes van kipgehakt en doe het ook in de tajine. Doe er nog 1 tl ras el hanout bij en 150 ml water en laat het op middelmatig vuur pruttelen.

Step 2

Als het gehakt gaar is doe je er loempiasaus bij en laat het nog even verder pruttelen. De saus word iets dikker ervan en krijgt een iets zoete smaak. Op het laatst als de tajine klaar is doe je er olijven bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.