Surinaamse nasi

2005-10-30
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1/2 bosje bleekselderij (in stukken)
    1 paksoi (in stukken)
    1/2 pak rijst (gekookt, afgespoeld met koud water en af laten koelen in de ijskast)
    1 ui (gesnipperd)
    4 knoflook tenen in plakjes (best erg veel knoflook hoor, dus je kan iets minder doen)
    2 theelepels laos
    3 theelepels asi no moto
    1 theelepel kentjoer
    1/2 - 1 cm trassi
    ketjap kental
    lichte sojasaus
    klein beetje vissaus (pas op is erg zout)
    flink wat olie

Method

Step 1

De rijst dus goed laten afkoelen.

Bak in flink wat olie de ui en knoflook, de trassi en kruiden. Behalve de ketjap, soyasaus en vissaus.

Na een paar minuten zijn de aroma's tot hun recht gekomen en gooi je de rijst erbij. Dan de ketjap/soyasaus en vissaus erbij tot het allemaal egaal bruin is en lekker smaakt.

Ik bak de groenten meestal apart in wat olie en gooi die erbij (wel het water van de groente afgieten, anders is je rijst te plakkerig).

lekker met kip uit de oven (marineren in ketjap en dan in een ovenschaap gaar laten worden), met reepjes omelet, gebakken banaan etc etc.

Comments (13)

  1. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    ohhh marisah lekkeruhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  2. posted by Rzinia on 06-11-2005

    dit ziet er echt uit zoals je het kan kopen hij surinaamse eethuizen. heerlijk

  3. posted by dikratoen on 09-11-2005

    Ja ziet er echt mjammie uit!, ik vast vandaag en het water loopt mij echt letterlijk in de mond.. Ik ga t proberen en hoop dat het net zo lekker zal zijn al die van de toko.

  4. posted by Rzinia on 15-11-2005

    en hebben jullie het geprobeerd?

  5. posted by Rzinia on 21-11-2005

    ik heb hem gemaakt hij was heeeeeeeeerlijk alleen….ik ben niet voorzichtig geweest met vissaus!!! hij was te zoutig. ik ga het vandaag weer maken maar dan met minder vissaus

  6. posted by Marisah on 30-11-2005

    Oh jeee…. jah die vissaus is echt heeel zout! Is het nog wel gelukt? Ik hoop van wel, ik maak ‘m ook vandaag..

  7. posted by Rzinia on 30-11-2005

    ik heb hem weer gemaakt en toen was ie perfect, ik wist dus hoeveel ik moest doen

  8. posted by naoual on 07-01-2007

    vraagje wat is asi no moto en kentjoer

  9. posted by xchidax on 07-12-2008

    dat kan je bij de toko halen naoual

  10. posted by Saad13 on 05-01-2009

    wat betekend toko merci

  11. posted by Ouafila on 05-05-2009

    Hallo!

    ziet er erg smakelijk uit. Heb een vraagje… Heb een vriendin van mijn nicht dit ook zien maken alleen deed zij de nasi achteraf nog in de oven. Rijst werd daardoor erg droog (niet te droog). Doe jij dat ook?

    Alvast bedankt!

  12. posted by sadiye on 08-08-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmm

  13. posted by Lalakifech on 16-03-2010

    Wat voor vis saus gebruiken jullie…? en waar kan je halen of moet je het maken…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.