Stamppot met wortel, prei, piccalilly en kipsateschnitzels

2006-02-02

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten voor de stamppot:
    1 kg aardappels
    1 blokje tuinkruidenbouillon
    2 preien
    3 winterwortels
    Klontje boter
    4 el piccalilly
    Ingredienten voor de kip-Saté;schnitzels:
    1 kipfilet
    Kipkruiden
    Mespuntje saffraan
    1/2 tl paprikapoeder
    1 ei
    Wat melk
    4 el Saté;saus
    Half handje amandelschaafsel, gehakt

Method

Step 1

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Maak de prei schoon en snijd in ringen (alleen het witte gedeelte). Schrap de wortels en snijd ze in blokjes. Doe de aardappels in een grote pan en doe er water bij (niet te veel ze moeten net een beetje er bovenuit komen). Verkruimel het bouillonblokje erboven en doe dan de prei en wortel erop. De deksel erop en aan de kook brengen. Laat het in 20 minuten gaar koken. Stamp het dan fijn met de boter en piccalilly erbij tot een mooie stamppot.
Fileer de kipfilet met een heel scherp mes. Je snijd dus een heeeel dun plakje eraf, zodat je een platte kipfiletplak krijgt. Smeer ze in met kipkruiden. Meng de paneermeel met de saffraan, paprikapoeder, gehakt amandelschaafsel en de kipkruiden. Klop het ei los met wat melk.
Smeer een eetlepel satesaus (niet opgewarmd) op de kipfiletplak en vouw m dubbel als een envelopje zeg maar (gewoon de ene kant naar de andere kant). Haal het door het eimengsel en dan goed door het paneermeelmengsel. Zorg dat alles goed bedekt is, anders komt de Saté;saus eruit .
Bak ze bruin in een koekenpan met wat boter.

Comments (3)

  1. posted by sadiye on 13-11-2008

    heerlijk

  2. posted by psst on 06-12-2008

    Ga ik een keer proberen

  3. posted by psst on 06-12-2008

    Ga ik een keer proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.