Spongecake

2006-07-30

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 18
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

18 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 100 gr zachte boter
    100 gr witte basterdsuiker
    2 eieren
    175 gr bloem
    2 tl bakpoeder
    125 ml slagroom
    1 zakje vanillesuiker
    Topping:
    150 gr bruine basterdsuiker
    3 el slagroom
    75 gr kokos
    50 gr gemalen amandelen of walnoten (gepeld)
    (Je kan ook gewoon gesmolten chocolade of jam doen en dan met kokos en gemalen nootjes bestrooien)

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bestillablik in (die van 28 cm) of een vierkante vorm (je kan ook een cakevorm nemen). Mix de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker tot een creme.

Zeef bloem met bakpoeder en klop in een kom de eieren met de slagroom door elkaar. Voeg steeds wat bloem en dan wat eimengsel toe aan de boter en mix het erdoor. Mix tot het luchtig is (hoeft niet superlang). Verdeel het over de bakplaat en bak hem in 20 minuten gaar.

Smelt ondertussen de rest van de boter in een pannetje (niet bruin laten worden!). Roer de suiker en slagroom erdoor en laat nog een paar minuutjes doorkoken. Haal het dan van het vuur af.

Als de cake uit de oven komt, meteen met dit mengsel begieten. Bestrooien met een mengsel van kokos en nootjes en nog 2 minuten in de oven doen.

Comments (16)

  1. posted by sabah on 31-07-2006

    salaam, De spongecake ziet er verrukkelijk uit. Ik ga het binnenkort uitproberen. Alleen zou ik graag willen weten of je vloeibare slagroom gebruikt in beide gevallen of gebruik je slagroom uit een spuitbus.

  2. posted by ellouisa on 31-07-2006

    hoi meid, dankjewel. Ik gebruik vloeibare slagroom uit een pakje.

  3. posted by sabah on 31-07-2006

    bedankt voor je antwoord.

  4. posted by libeluli on 27-09-2006

    hello ellouisa, echt lekker ziet di eruit maarhe,,,hier hebben ze geen basterdsuiker, kan het ook met gewone suiker of valt die dan uitelkaar, alvast bedankt xxx

  5. posted by ellouisa on 28-09-2006

    hey meid,
    ja kan ook wel hoor, alleen goed mixen zodat de suiker oplost in de boter zeg maar.

  6. posted by Zilla on 28-09-2006

    Ziet er heel erg goed uit! Heb komend weekend een verjaardag. Kan ik het mooi uitproberen!

  7. posted by libeluli on 29-09-2006

    salam, hola ellouisa, nou ik hebt gemaakt hoor, in een bakblik en met gewone suiker, en nog extra walnoten gemalen…..en het is in 1 woord DELICIOSO!! mn vader had ook geproeft en savonds laat kwam ie naar beneden stormen voor nog meer!!! mn mama vond het ook een super laziza cake en ze heeft bedacht om het in een taartvorm te maken, en dan door midden snijden, bestrijken met het siroopamandelwalnotenmengsel en dulce de leche (gecondenseerde melk die dus bruin is) en dan weer de andere taartlaag erop en dan weer bestrijken met die siroopamandelwalnotenmengsel en cocos!!
    mjamie mjamie elluisa, je bent beroemd in zuid amerika
    ga zo door xxxx libeluli

  8. posted by libeluli on 16-10-2006

    hoi lifie, ik heb laats eenandere variatie gemaakt van deze heerlijk sponge!! iets meer slagroomin t beslag en daarna de cake in 2en gesneden en slagroom en perzikstukjes en zo ook aand ebovenkant met amandelkruimeltjes mjamie. thanx again keukeprinses ellouisa!

  9. posted by yousra on 24-10-2006

    ik heb deze met ied gemaakt en hij is heerlijk!! en ook nog makkelijk om te maken thanks meid!!!!! je koekjes waren ook heerlijk ga zo door dikke boesa yousra

  10. posted by amina12 on 24-10-2006

    lekker
    en ied-murak

  11. posted by mamaatje on 27-10-2006

    hoi elouisa, ik heb deze ook met ied gemaakt. Het was echt een succes en inderdaad makkelijk. Mijn man kreeg er niet genoeg van. bedankt!!

  12. posted by ellouisa on 27-10-2006

    leuk om te horen dames!! Jullie ook een mabrouk el aid!

  13. posted by mamaatje on 20-09-2009

    moet je de cake in de oven laten zodat hij niet inzakt???

  14. posted by mo30 on 11-06-2010

    bedankt voor recept ellouisa ,alleen was bij mij de hoeveelhied niet genoeg ,de cake was dun gebleven ,ik heb namelijk ook nog nooit alleen maar 50 gram boter gebruikt ,of de bakblik was te groot ,maar ik had echt een kleine gebruikt ,is het erg om volgende keer de hoeveelheid ingr te vermeerderen om een leker dik normaal cake te krijgen

  15. posted by sadiye on 11-02-2011

    wat voor slagroom moet hier in ?

  16. posted by gerda on 14-02-2011

    je kan gewoon die vierkante pakjes houdbare slagroom gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.