Spaanse Paella met grote garnalen en drumsticks in een paella pan

2017-12-17
  • Servings: 3 personen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Daar is dan het recept waar jullie het meest om gevraagd hebben, Spaanse Paella! Om heel eerlijk te zijn had ik dit dus nog nooit gemaakt (behalve jaren geleden een keer met een pak van Knorr, maar dat telt niet). Ik wilde een echt paellarecept en heb me daarom goed verdiept in allerlei recepten en video’s. Daar heb ik een eigen versie van samengesteld, maar je kunt gerust variëren. Onderaan het recept vind je wat suggesties.

Waar ik trouwens normaal een ontzettende hekel heb aan het uitspreken van “ll” als “lj” (zoals tortielja, vanilje etc.), spreek ik paella wel uit als paelja, terwijl dat ook niet klopt haha. Maar soms is dat gewoon zo blijkbaar en wat maakt het ook uit, we weten waar we het over hebben!

De paellapan die ik heb gebruikt is trouwens een erg pijne pan. Hij is perfect van grootte voor ons drietjes (2 volwassenen en een kind)

Oja, voor ik het vergeet, ik kon geen paellarijst vinden, dus heb gewone witte rijst gebruikt. Maar ik denk dat paellarijst beter is.

Ingredients

  • - 200 gr rijst
  • - 500 ml kokend water
  • - 1 bouillonblokje kip (of vis, net wat je wilt)
  • - 1 ui, gesnipperd
  • - 2 tomaten, geraspt
  • - 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • - Zout en zwarte peper
  • - Versgehakte peterselie
  • - Een paar draadjes saffraan
  • - 1 rode puntpaprika
  • - Kommetje diepvriesdoperwten
  • - 6 drumsticks
  • - 10 grote garnalen
  • - Citroen

Method

Step 1

Ik heb de drumsticks in een andere pan gebraden met wat zout, peper en paprikapoeder. In de paellapan verhit je wat olijfolie en fruit je de ui met de knoflook voor een paar minuten. Voeg dan de tomaten en peterselie toe en laat dit op laag vuur zo'n 10 minuten stoven tot een dik mengsel. Dit is de sofrito en de basis voor een goede paella. Ik heb daar nog wat bakvet van de drumsticks bij gedaan (3 el ongeveer). Haal uit de pan en maak je pan schoon.

Step 2

Doe er nog wat olijfolie in en bak de paprika met de doperwten voor een paar minuten. Meng het kokende water met het bouillonblokje en de saffraan en roer goed. Doe de rijst bij de paprika en doperwten en roer door elkaar. Voeg de sofrito toe en meng alles. Doe er dan 400 ml van de bouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur dan laag en laat de rijst gaar worden.

Step 3

Bak de garnalen in wat olijfolie met zout, peper, knoflook en peterselie.

Step 4

Officieel mag je de rijst niet meer roeren, maar ik vond dat erg onhandig. De rijst werd niet echt gaar aan de randen, dus ik heb lekker gewoon geroerd. Als de rijst gaar is kun je het nog even op wat hoger vuur zetten om aan de onderkant een goudbruin korstje te krijgen (zo hoort dat bij een echte paella), maar het hoeft niet. Ik heb het niet gedaan.

Step 5

Serveer de paella met de garnalen, drumsticks, citroen en wat vers gehakte peterselie. [note]* Gebruik kipfilet of visfilet in blokjes en voeg die toe aan de rijst voor je de bouillon erbij giet.[/note] [note]* Gebruik zeevruchten of calamaris en voeg die toe aan de rijst voor je de bouillon erbij giet. [note]* Gebruik i.p.v. doperwten snijbonen of witte bonen. [note]* Gebruik konijn i.p.v. kip[/note] [note]* Voor degenen die wel varkensvlees eten, kun je er stukjes chorizo in doen.[/note]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.