Smoutebollen

2005-12-29
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gr bloem
    20 gr verse gist
    1 dl melk
    1 dl water
    4 eetlepels suiker
    1 vanillestok (of kaneel)
    4 eieren
    bloemsuiker

Method

Step 1

· Kook de melk met de in 2 gesneden vanillestok
· Los de gist op in lauw water
· Meng de bloem en het gistmengsel
· Meng de eierdooier en de lauwe melk en voeg die beetje bij beetje toe aan het deeg
· Klop de eiwitten stijf met suiker en meng die voorzichtig onder het deeg
· Laat het deeg 15 min rijzen
· Schep met een lepel het deeg in een frituurpan op maximum temperatuur 3 à 4 min
· Serveer in een puntzak met massa’s bloemsuiker

Comments (6)

  1. posted by ranja on 29-12-2005

    wat is dit voor iets?????????

  2. posted by ellouisa on 29-12-2005

    soort oliebollen

  3. posted by karima on 29-12-2005

    Lijkt me wel lekkr meid,, maar jammer dat je geen foto hebt.

  4. posted by bnioukilya on 29-12-2005

    het zijn eigenlijk oliebollen, alleen noemen we ze in Belgiê smoutebollen en doen we er geen rozijnen in. Maar het is eigenlijk hetzelfde recept.

  5. posted by wafaa on 30-12-2005

    wat is bloemsuiker?

  6. posted by Anem on 31-12-2005

    poedersuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.