Smida Stokbroden

2018-03-03
  • Yield: 4 stokbroden
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette (letterlijk “stokje”). Het stokbrood dateert uit de 19e eeuw. De bereidingswijze van dit brood komt uit Oostenrijk. Daarom wordt baguette in Frankrijk door de bakkers ook wel ‘Weens brood’ genoemd. Dit recept is voor 4 Smida Stokbroden.

Ingredients

  • - 350 gr bloem
  • - 150 gr griesmeel/smida middel
  • - 8 gr gist
  • - 11 gr zout
  • - 15 ml olijfolie
  • - 320 ml lauw water

Method

Step 1

Droge ingrediënten (bloem, griesmeel, gist en zout) mengen, daarna de rest erbij (water en olijfolie). Goed kneden tot je een mooie zachte deeg krijgt die niet plakt. Als het nog plakt doe wat meel erbij!

Step 2

Maak een bol en leg die in een ingevette kom. Laat die voor ongeveer 45 min rijzen.,

Step 3

Hierna 4 gelijke bollen maken en vormen als stokbroden zoals je hieronder (eind van het recept) op de video kan zien.

Weer ongeveer 30 min laten rijzen. Ondertussen oven op 230 gr voorverwarmen.

Step 4

De stokbroden insnijden met scherp mesje bestrooien met griesmeel en afbakken in zo'n 20 min. Smida griesmeel Stokbroden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.