Slagroomtaart

2005-12-05
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 225 gr boter
    225 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 theelepel bakpoeder
    4 eieren
    225 gram zelfrijzend bakmeel
    1 blikje ananas
    3 bekertjes slagroom
    4 eetlepels suiker
    1 klopfix
    2 zakjes geschaafde amandelen) deze bakken en op het eind af en toe wat suiker.

Method

Step 1

Doe de gesmolten margarine in een kom en doe er de eieren, 225 gram zelfrijzend bakmeel, suiker, vanille suiker, bakpoeder bij en mix het geheel tot een glad beslag doe dit beslag in een ingevette bakblik (23 cm) verwarm de oven.

Doe de bakvorm met het beslag erin en bak deze op 140 graden gaar, het kan langer duren dan een uur.

Als de taartcake klaar is laat je deze afkoelen

Als die is afgekoeld, draai je hem om en snij je de cake, door midden, dat kan in 2 stukken of 3.(die van mij was 2 lagen)

Maak alvast de slagroom klaar, klop de slagroom stevig met suiker en 1 klopfix in 5 minuten tot een stevige slagroom .

Dan leg je de bolle kant aan de onderkant en gebruik je die als bodem van de taart. Smeer deze dan in slagroom en gooi er wat stukjes ananas op en doe er dan weer een klein laagje slagroom op en smeer het even glad, en doe de andere cake helft erop, druk deze in het midden aan zodat de vulling goed word verdeeld, doe dan wat slagroom op de taart en smeer de taart er helemaal mee in. Pak de taart dan op en met de ene hand draai je de taart en de andere druk je de amandelschaafjes er tegen aan.

Klaar

Comments (9)

  1. posted by ellouisa on 05-12-2005

    Ziet er heerlijk uit he!! Kom maar op met dat recept

  2. posted by islamia on 06-12-2005

    lekker…………………..

  3. posted by elysa on 22-12-2005

    ik wil hem nu maken , maar ik heb geen bakvorm van 23cm, kan ik dan ook wel een glazen ovenschaal gebruiken ,die heb ik wel in 23 cm. please help!!!!!!

  4. posted by elysa on 22-12-2005

    en moet ik die dan bekleden met bakpapier???????
    wie weet raad??

  5. posted by elysa on 22-12-2005

    ik heb hem gemaakt, gewoon in een glazen ovenschaal met bakpapier en hij is gelukt.
    alleen vindt ik hem TE zoet, volgens mij mag er een beetje minder suiker in.
    en ik vond hem ook niet echt luchtig,dat viel eerlijk gezegt tegen.

  6. posted by ellouisa on 22-12-2005

    wat je kan doen om m luchtig te krijgen is de eidooiers met de helft van de suiker te kloppen en de eiwitten helemaal stijf kloppen met de rest van de suiker en dan voorzichtig door elkaar scheppen en de rest erbij doen.

  7. posted by asi on 26-04-2006

    Het ziet er heerlijk uit!!

  8. posted by amina12 on 25-12-2006

    lekkerr

  9. posted by sadiye on 24-11-2008

    heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.