Slagroomtaart met aardbeien

2013-04-18
  • Servings: 5
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 grote eieren
    - 1 glas suiker
    - 2 vanillesuiker
    - 1 glas sinaasappelsap
    - 1 glas olie
    - 3 en half glazen gezeefde bloem
    - 2 alsa gist (Bakpoeder)
    - sinaasappelrasp
    - snufje zout
    Voor de versiering heb je nodig (deze moet je van tevoren klaar maken):
    - Slagroom
    - Aardbeien
    - Amandel schijfjes
    - Siroop

Method

Step 1

Eerst de eieren goed opkloppen met de suiker tot er een bijna witte massa.

Daarna voeg je de vanillesuiker toe en ook de sinaasappelsap. Goed kloppen en vervolgens de olie toevoegen en verder mengen. Klop de bloem goed erdoor met de bakpoeder en voeg daarna mengend de sinaasappelschil en het snufje zout.

Doe dit mengsel in een beboterde en met bakpapier beklede vorm. Als het gebakken is (Ongeveer 30 minuten) laten afkoelen en dan in doorsnede helf snijden.

Bestrijk beide binnenhelften met siroop. (Siroop kun je ook zo voorbereiden: Verwarm een beetje sinaasappelsap met suiker tot suiker volledig gesmolten is.)

Slagroom: Crème fraishe met suiker en vanille opkloppen. (Moet klaar staan, dus van tevoren voorbereiden)

Op onderste taarthelft doen een gedeelte van het slagroom dan de gesneden aardbeien erop. Vervolgens doe je de andere cakehelft erop en deze bedek je volledig met slagroom. Versier de bovenkant met halve aardbeien en de zijkanten bekleden met amandel schijfjes. (zie foto)

En smullen maar. Succes allemaal .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.