Slagroom stijf kloppen

2014-08-29
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Hoe je gevulde msemmen mag vouwen 2

    Hoe je gevulde msemmen kan vouwen

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Vegetarische quiche met broccoli en courgette

    Vegetarische quiche met broccoli en courgette

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

  • Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

    Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 bekertje of pakje ongeklopte slagroom, te koop in alle supermarkten
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 zakje slagroomversteviger (bijv. klopfix van dr. oetker)

Method

Step 1

Neem een beslagkom en zorg dat deze vetvrij is (wrijf met wat citroensap in en droog af).

Giet de slagroom in de kom (je kan meerdere pakjes nemen, je hebt per pakje 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger nodig).

Mix met de elektrische mixer de slagroom en voeg ondertussen de vanillesuiker en klopfix toe (niet meteen aan het begin erbij doen!!)

Mix tot het goed stijf is. Niet te voeg stoppen, dan is het te dun en zakt het snel uit. Niet te lang doorgaan, dan gaat het schiften en wordt het waterig of boterachtig.

De slagroom is goed stijf als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit valt of eruit glijdt. Glijdt het nog wel (eerst even schuin houden om te proberen, niet meteen op zn kop houden), dan nog even doormixen.

Na het stijfkloppen in de koelkast zetten tot gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.