Sinaasappeltulband

2006-05-31

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 225 gr zachte boter
    225 gr suiker
    425 gr bloem
    4 eieren
    1 zakje bakpoeder
    Snufje zout
    300 ml sinaasappelsap
    Geraspte schil van 1 sinaasappel
    1 el mazhar
    Tulbandvorm van 25 cm doorsnede (ik heb deze bij xenos gekocht)
    Poedersuiker om te versieren

Method

Step 1

Mix de zachte boter met de suiker tot een creme. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in en bestrooi met bloem. Mix de eieren er een voor een door (de volgende pas erbij als de eerste is opgelost).
Zeef bloem met bakpoeder en zout. Meng de sinaasappelsap met de mazhar en sinaasappelschil. Voeg de helft van de bloem toe en mix door het beslag. Doe dan de helft van de sinaasappelsap erbij en mix erdoor. Dan de rest van de bloem en de rest van het sap erbij. Goed mixen tot het luchtig is. In de vorm gieten en 50-60 minuten bakken tot hij gaar is.
Bestrooien met poedersuiker.

Deze vorm heb ik voor ongeveer 4 euri bij de xenos gekocht, ze hadden ook nog andere soorten tulbandvormen, echt leuk

Comments (14)

  1. posted by sami on 31-05-2006

    oeauuuuuuuuuuuuuu dat ziet er mooie uit ik ga het zekker een keer maken .je hoort van me.

  2. posted by sami on 31-05-2006

    het is een mooie vorm.

  3. posted by ellouisa on 01-06-2006

    dankje meiden, hij is echt lekker zacht en fris!

  4. posted by zilla on 02-06-2006

    Ik ben geen mens die graag koekjes, taart of cake bakt, maar deze lijkt me zo lekker, ik ga hem proberen!!

  5. posted by MADAME CUISINE on 03-06-2006

    hele mooie vorm! Is deze bij de xenos te koop?

  6. posted by ellouisa on 04-06-2006

    ja ze hebben m bij xenos, je hebt nog meer aparte tulbandvormen daar (maar sommige vestigingen hebben het niet, heel irritant is dat).

  7. posted by selma on 06-06-2006

    hmmmm dat ziet erlekker uit ik ga het zeker een keer maken

  8. posted by zilla on 08-06-2006

    Ik heb hem gisteren gemaakt, hij smaakt fantastisch. Ik heb 5 zonen en allevijf en mijn man gaven complimenten, en geloof me, complimenten over het eten, al is het nog zo lekker geven ze nooit uit zichzelf! Het leuke is dat hij ook zo goed lukt, een gewone cake zakt bij mij altijd in elkaar.

  9. posted by ellouisa on 08-06-2006

    nou ben blij dat te horen!

  10. posted by asi on 10-07-2006

    ik ga deze maken onderweg naar marokko. en je hoort van mij.dank u

  11. posted by soussia81 on 10-09-2006

    ik heb em vandaag gemaakt ,en hij is echt heerlijk,heb veel complimentjes gekregen van me man en de rest van de familie,dus schat dank je wel voor het recept

  12. posted by najou on 17-01-2007

    he ellouisa vraagje : is 180 graden niet te hoog voor de cake ik bak alle cakes op 160 graden en ze komen er prachtig uit

  13. posted by kokowit on 14-12-2008

    Ellouisa bedankt voor al je lekkere recepten meid!

  14. posted by omo on 04-01-2010

    hij ziet er lekker uit ik ga hem zeker proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.