Sigaartjes

2006-03-25
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 pak filodeeg
    200 gram amandelen zonder schil
    200 gram geroosterde ongezouten pinda's
    100 gram sesam
    100 gram ongezouten cashew noten
    5 eetlepels poedersuiker
    1 theelepel kaneel
    1 zakje vanillesuiker
    150 gram gesmolten margarine
    3 eetlepels mazhar (rose water)
    Extra:
    honing
    amandel schaafjes

Werkwijze

Stap1

- Maal de amandelen zoals ze maalt voor briwat

- Maal de pinda fijn (het wordt een dikke vettige massa)

- Maal de cashew noten heel fijn

- Sesam eerst kort roosteren en dan fijn malen tot poeder

Doet dit allemaal in een kom en voeg de overige ingredienten toen.

Als je de boter toe voegd kijk dan of je er staafjes van kan vormen, want ik heb de boter op gevoel gedaan.

Vorm staafjes en leg ze op een bord.

Knip de filodeeg in lange slierten en rol de noten mengsel erin en plak dicht met eimengsel.

Rol de zijkanten goed naar binnen zodat de noten mengsel niet eruit komt in de oven.

Besmeer een bakblik royaal met olie en leg ze er allemaal op.

Als je klaar bent neem je olie in je hand en bestrooi je het over de sigaartjes en doe deze in in de oven op 180 graden.

Ga nu de honing opwarmen en doe er een pan beschermer onder zodat de honing niet gaat koken.

Zodra de sigaartjes goudkleurig worden deze eruit halen, en met een spatel oppakken en meteen in de honing dompelen.

Laat ze even trekken, vis ze eruit en strooi er amandelschaafjes op.

Ze zijn heerlijk!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door Patries aan 07-10-2008

    heerlijk!

  2. Geplaatst door sadiye aan 28-05-2009

    sow lekker

  3. Geplaatst door sadiye aan 05-09-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.