Shoarma ovenschotel

2007-03-02
  • Servings: 4 a 6
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients


  • shoarmavlees(lams) (ongeveer een ons per persoon)
    sperziebonen (een grote hand per persoon)
    een zak rosti uit de diepvries
    geraspte oude kaas(geen jonge, dat heeft geen smaak!)
    een pakje pitabroodjes of een groot Turks of marokkaans brood
    knoflooksaus
    sambal

Method

Step 1

Bak het shoarmavlees(niet te lang, want het gaat ook nog in de oven)

en kook de sperzieboontjes(ook weer niet te lang)

Giet het overgebleven vet van het shoarmavlees af, en doe het vlees in een hoge ovenschaal,

Daarna de gekookte sperziebonen op het vlees,

en daarna de rosti op de sperziebonen,

en tenslotte de gerapste kaas.

Doe de ovenschotel zo een 20 minuutjes op 180 graden de oven in(voorverwarmd).

Laat de kaas goed smelten en wacht tot er een krokant gouden korstje op onstaan is.

en klaar!

serveer de schotel met brood en sausjes!

Comments (6)

  1. posted by miss ikkie on 02-03-2007

    wat zijn rosti?

  2. posted by miss ikkie on 02-03-2007

    kan je een foto plaatsen??thanxx

  3. posted by Nas on 02-03-2007

    salaam miss ikkie, rosti zijn geraspte aardappels die je bij elkaar propt en dan in een koekepan gaat bakken dus dan worden t meer van die ronde schijven!! ik hoop dat je t snapt hahaah nas

  4. posted by Yocki on 03-03-2007

    Ja rosti is in ronde schijfvorm te verkrijgen, maar ik bedoel de losse rosti, zeg maar geraspte aardappel..

  5. posted by Yocki on 03-03-2007

    Ik zal van de week een foto plaatsen als ik het gerecht gemaakt heb!

  6. posted by sousi on 17-03-2007

    kom die foto nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.