Sfouf

2005-10-30
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Je hebt nodig:
    750 ml. griesmeel;
    560 ml suiker;
    500 ml melk;
    250 ml bloem;
    250 ml zonnebloemolie;
    125 ml pijnboompitten;
    60 ml tahini (sesampasta);
    2 eetlepels bakpoeder;
    2 eetlepels kurkumapoeder.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Meng in een grote kom het griesmeel, de bloem, het bakpoeder en de kurkuma met elkaar;
Los de suiker op in de verwarmde melk en voeg de zonnebloemolie er aan toe;
Voeg de vloeistof beetje bij beetje toe aan het griesmeelmengsel en roer alles goed door elkaar;
Smeer een ronde platte bakvorm in met de tahini en doe het beslag er in;
Bestrooi alles met de pijnboompitten;
Zet de vorm in het midden van een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden C. en laat de Sfouf ongeveer 30 minuten bakken totdat ze gaar is.
Haal vervolgens uit de oven, laat afkoelen en snijd de Sfouf in vierkante stukken of in repen.

Comments (2)

  1. posted by yasmina on 17-04-2006

    ik wil ff vraagje
    Alle ingredienten gebruik ML of je verkeerde type , je bedoelt wel Gram??

  2. posted by libeluli on 02-01-2007

    IK DENK DAT ZE GRAM BEDOELT BIJ VASTE ING EN ML BIJ LUIQUID INGR. MAAREH… IS HET GEWONE GRIESMEEL OF SMIDA? LAAT ONS WETEN INGRID SAIDA WE NEEED U

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.