Sayor lodeh

2005-10-19
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Sajoer lodeh (Indonesisch: Sayur lodeh) is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk uit de Indonesische keuken.

Ingredients

  • - 6 wortels (in grove stukken 8 cm ofzo)
    - 1 kool (idem, heel groot net als bij de couscous)
    - 500 gram sperciebonen
    - 2 bamboe sayor lodeh
    - 2 blikken santan
    - 1 seree
    - 1,5 cm kentjoer
    - 3 lemonleaves
    - 1 proet
    - 3 cm laos
    - 1 peper zonder zaden in zijn geheel laten

Method

Step 1

Olie in de pan, bamboe bakken en 2 blikken santan erbij doen. Alle groente erbij en water toevoegen tot alles onderstaat. Dan alle kruiden en peper erbij doen.

Dit laat je 10 - 15 minuten koken, dan zet je het uit. Als je het daarna weer opwarmt dan is de groenten precies goed.

Lekker met witte rijst en bv gehaktballen in satésaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.