Sayor lodeh

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Sajoer lodeh (Indonesisch: Sayur lodeh) is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk uit de Indonesische keuken.

Ingrediënten

  • - 6 wortels (in grove stukken 8 cm ofzo)
    - 1 kool (idem, heel groot net als bij de couscous)
    - 500 gram sperciebonen
    - 2 bamboe sayor lodeh
    - 2 blikken santan
    - 1 seree
    - 1,5 cm kentjoer
    - 3 lemonleaves
    - 1 proet
    - 3 cm laos
    - 1 peper zonder zaden in zijn geheel laten

Werkwijze

Stap1

Olie in de pan, bamboe bakken en 2 blikken santan erbij doen. Alle groente erbij en water toevoegen tot alles onderstaat. Dan alle kruiden en peper erbij doen.

Dit laat je 10 - 15 minuten koken, dan zet je het uit. Als je het daarna weer opwarmt dan is de groenten precies goed.

Lekker met witte rijst en bv gehaktballen in satésaus

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.