Roti koekoes

2007-02-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 4 eieren
    2 kopjes suiker
    melk
    mespunt zout
    1 zakje vanillesuiker
    4 kopjes zelfrijzend bakmeel
    1 vanillestokjes

Werkwijze

Stap1

Klop de eieren los en roer de suiker erdoor.

Houd een behalve lege eierdop apart en vul die tweemaal met melk en tweemaal met water.roer dit mengseltje samen met zout en vanillesuiker door het eierenmengsel.

Voeg het bakmeel toe en klop het op 2 minuten met mixer op het hoogste stand.

Breng het water in rijststomer aan de kook.

Bekleed de binnenpan met bak of boterhampapier.schep het beslag in binnenpan en leg het vanillestokje erbij.

Stoom de Roti koekoes in ± 1uur gaar, met het deksel op de pan.

Snijd de Roti Koekoes als deze nog warm is in plakken en besmeer deze met roomboter

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door amina12 aan 16-02-2007

    lekker hoor ga is een keer proberen als ik tijd heb tnx

  2. Geplaatst door elviarr aan 17-02-2007

    suc6 😉

  3. Geplaatst door nicjah aan 28-06-2007

    dit is een koek uit indonesche/molukse keuken.Roti staat voor brood Koekoes staat voor stomen…dus zo krijg je roti koekoes.er zijn varianten in het maken v deze koek.suc6 en laat het smaken he?Als je een super grote dandang(stoompan)hebt kun je de beslag in een springvorm bekleed met bakpapier doen zo doen wij het later als het afgekoeld vrom los make en voila!

  4. Geplaatst door nicjah aan 28-06-2007

    oeps sorry VROM staat voor huursubsidie instantie hahaha het moet zijn vorm.
    oke salem…..

  5. Geplaatst door sadiye aan 27-05-2009

    HMM LEKKER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.