Roomsaus – Zo maak je zelf heel makkelijk je eigen roomsaus

2017-12-18

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kip madras koken zonder pakjes en zakjes

    Kip madras koken zonder pakjes en zakjes

  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Gembersaus

  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Magosalsa

  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Koriander pesto

  • Tonijnpizza

    Tonijnpizza

Jullie weten inmiddels wel dat ik het liefst kook zonder pakjes en zakjes. Deze roomsaus maak je in een handomdraai en sinds ik weet hoe makkelijk het is, maak ik het regelmatig. Bijvoorbeeld voor mijn tagliatelle met kip in champignon-roomsaus.

Belangrijke tip is: Smelt de boter op laag vuur en ook als je de bloem toevoegt het vuur laag houden. Roer goed zodat het geen dikke koek wordt en je klonten in je saus krijgt.

Ingredients

  • - 1 el boter
  • - 1 el bloem
  • - 150 ml kokend water
  • - Half bouillonblokje naar keuze
  • - 100-150 ml room
  • - Zout en peper
  • - Eventueel verse kruiden

Method

Step 1

Smelt de boter op laag vuur in een pannetje met dikke bodem. Meng het kokende water met het bouillonblokje. Roer de bloem door de boter en bak op laag vuur voor een minuut of 2.

Step 2

Voeg dan wat bouillon toe en roer goed. De room erbij en goed roeren. Zet het vuur dan hoog en roer goed. Je ziet de saus dikker worden en eventueel kun je nog wat bouillon erbij doen (kijk zelf welke dikte je wilt). Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat verse kruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.