Roerbakmie met garnalen
2005-10-30- Cuisine: Chinese
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(5 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
energie
490 Kcal -
Vet
16 g -
Eiwitten
32 g -
koolhydraten
56 g
Ingredients
- zak tijgergarnalen (diepvries, 500 g)
2 uien
5 eetlepels roerbakolie
1-2 theelepels sambal oelek
1 zak Chinese roerbakmix (400 g)
1 pak roerbakmie met ei (250 g)
3 eetlepels ketjap manis
Method
Step 1
Materialen:
wok
Bereiden:
Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Uien pellen en snipperen. In wok 3 el van olie verhitten.
Ui met sambal en laos hierin roerbakken. Groenten toevoegen en 5 min. roerbakken. Roerbakmie en 600 ml warm water erbij doen en geheel roerbakken tot al het water is opgenomen.
In koekenpan rest van olie verhitten en garnalen 3 min. bakken. Mieschotel met ketjap en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen.
Garnalen erop scheppen.
Ik doe bij de garnalen altijd Kousenband ( kan je kopen bij de toko ) een diepvrieszak met Kousenband kost ongeveer 1 euro. Bak die mee met de garnalen en doe dan de roerbakmie erbij! Maak er een lekker met komkommersalade bij snij plakjes komkommer lekker dun en marineer ze een uurtje in azijn en suiker.
posted by shomisha on 27-02-2009
deze recept lijkt mij heerlijk en licht.
ga het zeker uit proberen,ben gek op zulke recepten.thanks….thanks