Roerbakmie met garnalen

2005-10-30
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • energie

    490 Kcal
  • Vet

    16 g
  • Eiwitten

    32 g
  • koolhydraten

    56 g

Ingredients

  • zak tijgergarnalen (diepvries, 500 g)
    2 uien
    5 eetlepels roerbakolie
    1-2 theelepels sambal oelek
    1 zak Chinese roerbakmix (400 g)
    1 pak roerbakmie met ei (250 g)
    3 eetlepels ketjap manis

Method

Step 1

Materialen:

wok

Bereiden:

Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Uien pellen en snipperen. In wok 3 el van olie verhitten.

Ui met sambal en laos hierin roerbakken. Groenten toevoegen en 5 min. roerbakken. Roerbakmie en 600 ml warm water erbij doen en geheel roerbakken tot al het water is opgenomen.

In koekenpan rest van olie verhitten en garnalen 3 min. bakken. Mieschotel met ketjap en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen.

Garnalen erop scheppen.

Ik doe bij de garnalen altijd Kousenband ( kan je kopen bij de toko ) een diepvrieszak met Kousenband kost ongeveer 1 euro. Bak die mee met de garnalen en doe dan de roerbakmie erbij! Maak er een lekker met komkommersalade bij snij plakjes komkommer lekker dun en marineer ze een uurtje in azijn en suiker.

Comment (1)

  1. posted by shomisha on 27-02-2009

    deze recept lijkt mij heerlijk en licht.
    ga het zeker uit proberen,ben gek op zulke recepten.thanks….thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.