Rijst met zoet kip en bruine bonen

2009-09-15
  • Servings: 4
  • Prep Time: 60m
  • Cook Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Rijst met zoet kip en bruine bonen. Lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken. Je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd. Je kunt ook kipfilet gebruiken in plaats van pootjes. De saus waar je de kip in hebt gebakken is zoet, maar is ook lekker om met je rijst te vermengen. Zo kan iedereen ze eigen draai eraan geven:)

Ingredients

  • Pak rijst
  • 1/2 kilo kleine kippenpootjes (kipfilet)
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • Beetje peterselie
  • 1 pot bruine bonen(sperziebonen)
  • Blokje TuinkruidenBouillon
  • 1/2 Madame Jeanette
  • 1/2 L ketjap manis
  • 3 eL suiker
  • Boter

Method

Step 1

Marineer de kippenpootjes van te voren met ketjap en suiker, ik doe er altijd suiker bij, omdat ik de ketjap niet zoet genoeg vind.(tenzij je ketjap ABC gebruikt) prik een paar keer in de kippenpootjes zodat de ketjap en suiker goed intrekt.

Step 2

Haal de pootjes uit de saus en bak ze in boter op zacht vuur, voeg later de ketjap waar je ze in gemarineerd heb toe. laat dit op zacht vuur pruttelen, hierdoor absorbeert de kip de smaak. (gebruik boter, zodat de ketjap en suiker niet aanbakken)

Step 3

Snijd de uien en tomaat in blokjes en bak ze eventjes aan.
Snijd de Madame Jeanette heel erg fijn en voeg deze toe, deze bakje heel kort mee.
Doe dan de fijn gesneden peterselie bij en een halve blokje bouillon.
Als de ui een beetje zacht is geworden voeg je er de bonen aan toe en laat alles op zacht vuur gaar worden.
Zelf voeg ik er ook altijd sperziebonen aan toe deze snijd ik dan wel in kleine stukjes.

Step 4

Schep de rijst op en schep eerst de bruine bonen op de rijst en doe de kip bovenop. hierdoor smaakt het ook minder pittig.
en voor het mooie kun je je bord versieren.

Lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken. Je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd. Je kunt ook kipfilet gebruiken in plaats van pootjes. De saus waar je de kip in hebt gebakken is zoet, maar is ook lekker om met je rijst te vermengen. Zo kan iedereen ze eigen draai eraan geven:)

Comments (6)

  1. posted by berberzina on 16-09-2009

    mh het ziet er heerlijk uit ik ga eens uit proberen

  2. posted by Mohafid on 16-09-2009

    me 2

  3. posted by Aliyah on 18-09-2009

    ja laat me maar weten hoe je het vond.

  4. posted by koken20 on 27-09-2009

    hej ik heb hem gemaakt en we hebben er van gesmult,bedankt voor het recept!

  5. posted by Aliyah on 27-09-2009

    blij om te horen bsahtkoem.

  6. posted by alerliefste on 10-11-2009

    ik ga het ook maken het ziet er lekker uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.