Rgaif

2006-04-26
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 24
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

24 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 180 gram meel
    50 gram dunne griesmeel (smida)
    1 1/2 theelpel zout
    1/2 theelepel instant gist
    100 ml warm water

Method

Step 1

Doe de bloem en smida in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe de gist en zout in het midden en doe hier een beetje water bij.
Roer dit met vinger toppen en giet steeds een beetje water erbij.
Roer van binnen naar buiten uit.
Dus eerst het gist roeren met jevingers en dan steeds van de zijkanten een beetje meel erbij pakken met je vingers.
Kneed het deeg 10 minuten lang. tot je voelt dat het deeg zacht is.

Verdeel dit in 6 bolletjes en vet ze in met olie.
Laat ze 10 min rusten.

Maak de bolletjes plat en dun. Je moet er bijna doorheen kunnen kijken.
Smeer bona erop en vouw ze dicht als msemen.

Laat dit weer 10 min rusten en in die tussen tijd warm je de koekenpan met olie op.
Vul deze half met olie, want de rgaif moeten zwemmen.
Doe 1 rgaif erin en lepel met een lepel olie over de rgaif heen.zodat dezegaat opbollen.
Keer om en bak beide kanten lichtbruin.

Leg dit op keukenpapier en dep met een keukenrol.
Strooi de honing erover en de amandel schaafjes.

Eet smakelijk!!

Comments (18)

  1. posted by MADAME CUISINE on 28-04-2006

    waauw, dat ziet er echt luchtig uit van binnen, met veel laagjes die los van elkaar zijn!!
    Goed gedaan!

  2. posted by sami on 28-04-2006

    dat is lekker ik heb het een keer in morokko gegeten bij familie het was lekker en luchtig of niet.

  3. posted by zahira on 28-04-2006

    ja heerlijk en luchtig en de buitenkant is lekker krokant!!

  4. posted by fatema on 30-04-2006

    salaam ze zien er heerlijk uit. ik heb een vraagje hoevalstuks zijn dat??

  5. posted by zahira on 01-05-2006

    ik heb er 6 stuks uitgehaald

  6. posted by fatema on 05-05-2006

    oke thankss ga ze zeker maken

  7. posted by moslima75 on 05-05-2006

    Salam Wa Alaykoem
    IS dit niet het recept van Ceuta?Want zij heeft mij eens dit recept gegeven en die is zooo goed!!OF hebt zij het recept van uw?Mohim recept van Ceuta lukte me meteen ook super luchtig worden ze bij mij!!!

  8. posted by zahira on 08-05-2006

    JA, DIT RECEPT HEB IK VAN CEUTA GEHAD.
    EN ZE ZIJN SUPER!!

  9. posted by atiya on 22-09-2006

    wat bedoel je met instant gist
    shoukran

  10. posted by libeluli on 27-09-2006

    atiya

    instant gist is poedergist en via marokko.nl heb ik vernomen dat 42gr versegist gelijk is aan 7 gram poedergist
    veel succes ermee
    xxx

  11. posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006

    Salam, ik wil dit recept graag uitproberen. Maar moet je de honing eerst warm maken of kun je het er zo op smeren?

  12. posted by sihamkleuter on 13-10-2006

    de honing moet eerst warm zijn, dan is het vloiebaarder, en gaat het beter in de rghaif

  13. posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006

    Hoeveel honing heb je dan ongeveer nodig? Moet je ze erin dompelen net als chabakia of gewoon de bovenkant met een lepel bestrijken.

  14. posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006

    Lastige kokkin ben ik hè, met zoveel vragen.

  15. posted by firdausnoor on 29-11-2008

    sallaam hoeveel borden is 180 gr meel, dat bedoel ik nou en dat mijkt mij zo moeilijk om te gaan koken of dingen uitproberen, erg he maar lgair, alvast bedankt aleykom sallaam

  16. posted by sadiye on 29-11-2008

    firdausnoor is beter om dat met een weegschaal te gaan wegen met een bord is moelijk.

  17. posted by firdausnoor on 02-12-2008

    dzjakallahoe gairan, ik vind het met een bord makkelijker lgair , omdat ik het gwend bent, wordt tijd dat ik hetmet eeen weegschaal doe.ik hou van jullie mijn oegtie’s

  18. posted by sadiye on 06-09-2009

    😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.