Recept van heerlijke chocoladetruffels

2013-06-25
  • Servings: 1
  • Prep Time: 10m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Vet

    34 g
  • Verzadigd vet

    18 g
  • Cholesterol

    53 mg
  • Natrium

    68 mg
  • Kalium

    297 mg
  • Koolhydraten

    45 g
  • Eiwitten

    6 g
  • Cafeïne

    15 mg

Ingredients

  • - 100 gram pure chocolade
  • - 4 eetlepels cacaopoeder
  • - 50 gram poedersuiker
  • - 50 gram roomboter
  • - 1 groot ei
  • - 2 eetlepels melk
  • Hulpmiddelen:
  • - 1 rote Kookpan
  • - 1 Bord
  • - Koelkast

Method

Step 1

Hak de chocolade in stukjes.
Doe de stukjes chocolade, de suiker, de roomboter en de melk in een pan "au bain marie" (een schaal of pan boven een grotere pan kokend water) en laat het geheel al roerend smelten tot je een gladde massa krijgt.
Haal de pan van het gas.
Breek het ei en scheid het eigeel van het eiwit.
Roer het eigeel snel door de chocolademassa.
Laat de chocoladecrème lauw worden en zet ze tenminste 1 uur in de koelkast zodat ze helemaal afkoelt en hard wordt.

Maak dan de truffels:
Doe het cacaopoeder op een bordje.
Rol kleine balletjes van het chocolademengsel en rol ze door het cacaopoeder.
Zet de truffels weer 1 uur in de koelkast.
Je kunt ook een smaakje toevoegen aan het chocolademengsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.