Recept mini batbot gevuld met groenten en tonijn

2014-09-26
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Recept voor mini Batbot gevuld met groenten en tonijn. Je kan eigenlijk elk soort vulling gebruiken die je zelf lekker vindt. Hier nog mijn recept.

Ingredients

  • Deeg :
  • - 250 gram bloem
  • - 100 gram fijne smida (griesmeel)
  • - 1/4/ tl zout
  • - 1 eetlepel verse gist
  • - 1 groot glas lauw water
  • - smida om het deeg mee uit te rollen.
  • Vulling:
  • - 1 fijngesneden uitje
  • - 1 blikje met verschillende groenten ( die je ook voor een koude pastasalade gerbuikt)
  • - 3 augurken in plakjes gesneden
  • - paar olijven in plakjes gesneden
  • - 3 eetlepels mayonaise
  • - 1 lepeltje sambal
  • - zout en peper
  • - scheutje olijfolie
  • - 2 blikjes tonijn ( uitgelekt)

Method

Step 1

Bereiding deeg:

Kneed de ingrediënten samen tot een soepel deeg. Laat het even afgedekt staan. Dan bestrooi je je aanrecht met smida ( griesmeel).

Dan met een deegroller het deeg plat maken. tot een dunne lap . Niet te dun. en bestrooi regelmatig met griesmeel.

Pak een glas en draai er cirkels uit. leg ze op een bakplaat om te rijzen.

Als ze gerezen zijn dan bak je ze af in een zware maqla (koekenpan zo een Marokkaanse) of in een pizzapan. Dit op een zacht of middelmatig vuurtje. als ze opbollen dan omdraaien.

Als ze gaar zijn en afgekoeld dan kun je ze opensnijden. En vullen met wat je ze wilt . Ik had deze keer met tonijn en groenten.

Bereiding vulling:

Bovenstaande vullingsingrediënten goed mengen en dan kun je beginnen met vullen.

Comment (1)

  1. posted by Ummmooierd on 04-04-2016

    Salamu allaykum, hoelang moeten ze rijzen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.