Pompoen soep

2010-12-15
  • Servings: 8
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

  • Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

    Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

  • shorba - soep

    Shorba – soep

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 middelgrote pompoen
    1 winterpeen
    1 middelgrote ui
    1 prei
    1 selderij
    5 takjes peterselie en 5 koriander
    2 teentjes knoflook uitgeperst
    1 stukje verse gember
    1 blikje mais
    4 eetlepels geraspte kokos
    2 groente of kippenbouillon blokjes
    3 middelgrote aardappels
    zout en peper en olijfolie
    sambal naar gelang
    voor de garnering:
    1/2 spitskool kort gebakken met een beetje zout en peper.( het moet lekker knapperig blijven)
    kipfilet in hele kleine blokjes knapperig gebakken met een beetje zout en peper.
    1/4 van de mais uit blik
    en 1 eetlepel van bovengenoemde geraspte kokos

Method

Step 1

Kook ruim 2 liter water.

Ondertussen ga je al het groenten schillen en in blokjes snijden van ongeveer 3 cm. Hoe kleiner hoe sneller gaar.
Doe de olijfolie, en de boullion blokjes in een grote soeppan. Doe alle groenten erbij behalve de 3/4 van de mais. Doe ook de zout en peper en sambal erbij. Laat alles lekker smoren.
Doe het gekookte water erbij als de groenten goed warm(heet) zijn. Als alle groenten gaar zijn doe je de mais en de 3 eetlepels cocos erbij. Na ongeveer 5 minuten mag je alles pureren met een pureerstaaf. De soep mag dik zijn maar niet te dik. (net zo dik als een beslag voor baghrir) Als het te dik is mag je er wat gekookt water bij toevoegen en even laten doorkoken.

De soep is klaar.

De garnering:
Alle ingredienten voor de garnering met elkaar vermengen, en als je de soep serveert 2 grote eetlepels garnering in de soep doen.

Eet smakelijk...!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.